LG, Sony ve Bosch, Batı'nın Ukrayna yaptırımları nedeniyle Rusya'daki faaliyetlerini sonlandırıyor

Elektronik devleri LG, Sony ve Bosch, Batı'nın Ukrayna savaşı bağlamındaki yaptırımları nedeniyle Rusya'daki mağazalarını kapatma kararı aldı.

Haber Giriş Tarihi: 28.02.2024 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 28.02.2024 14:14
Kaynak: Haber Merkezi
LG, Sony ve Bosch, Batı'nın Ukrayna yaptırımları nedeniyle Rusya'daki faaliyetlerini sonlandırıyor

Ukrayna'daki gelişmeler ve Batı'nın Rusya'ya uyguladığı yaptırımların etkisiyle, önde gelen elektronik eşya üreticileri LG, Sony ve Bosch, Rusya'daki faaliyetlerini sonlandırma kararı aldı. Kommersant gazetesinin marka temsilcilerine dayandırdığı habere göre, her üç şirket de daha önce Ukrayna krizi bağlamında Rusya'ya yönelik yaptırımlar nedeniyle pazardan çekilme veya mal teslimatlarını durdurma niyetlerini açıklamıştı.

LG'nin teknik destek birimi, tedariğin durmasını gerekçe göstererek Rusya'daki tüm mağazalarını kapatma kararı aldığını doğruladı. Sony'nin destek operatörü ise satış noktalarının kapanma nedenini tedarik eksikliği olarak belirtti, ancak şirketin Moskova'daki üç tek markalı mağazasının mevcut stokları bitene kadar yaz aylarına kadar açık kalacağını belirtti. Bosch temsilcisi ise şirketin bir mağazasını hariç tutarak tüm mağazalarını kapattığını ve bu mağazaları da stoklarını tükenene kadar açık tutma planları olduğunu açıkladı.

Bu gelişmeler, elektronik sektörünün küresel politika gündeminden nasibini alarak, markaların Rusya'daki varlıklarını gözden geçirdiği bir dönemi işaret ediyor. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.