TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Microsoft, IPA Technologies'e 242 milyon dolarlık patent ihlali tazminatı ödeyecek

Delaware'deki bir federal jüri, Microsoft'un Cortana yazılımının patent ihlali nedeniyle IPA Technologies'e 242 milyon dolar tazminat ödemesine hükmetti.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2024 14:40
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2024 14:40
Kaynak: Haber Merkezi
Microsoft, IPA Technologies'e 242 milyon dolarlık patent ihlali tazminatı ödeyecek

Delaware'deki federal bir jüri, Microsoft'un sanal asistan yazılımı Cortana'nın patent ihlali yaptığı gerekçesiyle IPA Technologies'e 242 milyon dolar tazminat ödemesine karar verdi.

Karar, Microsoft'un ses tanıma teknolojisinin IPA'nın bilgisayar-iletişim yazılımı alanındaki patent haklarını ihlal ettiği yönündeki bir haftalık duruşmanın ardından geldi. IPA Technologies, söz konusu patenti Siri Inc.'den satın almış ve Wi-LAN'ın bir yan kuruluşu olarak faaliyet göstermektedir.

Microsoft'un temsilcisi, şirketin IPA'nın patentlerini ihlal etmediğini ve kararı temyiz edeceklerini belirtti. Haberin yayınlandığı tarih itibariyle IPA ve Wi-LAN temsilcileri ise karara ilişkin herhangi bir yorumda bulunmadı.

Dava, başlangıçta Microsoft'u kişisel dijital asistanlar ve ses tabanlı veri navigasyonu patentlerini ihlal etmekle suçluyordu. Ancak daha sonra daraltılarak belirli bir IPA patenti üzerinde yoğunlaştırıldı. Microsoft, söz konusu patenti ihlal etmediğini ve patentin geçersiz olduğunu iddia etmişti.

IPA Technologies, patent ihlali iddialarıyla diğer teknoloji devlerine de dava açmıştı. Amazon 2021'de açılan davayı reddederken, Google'a karşı açılan dava ise devam etmektedir.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.