TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Riot Games, küresel işgücünün yüzde 11'ini işten çıkaracak

League of Legends ve Valorant'ın geliştiricisi Riot Games, toplam işgücünün yüzde 11'ine denk gelen 530 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2024 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2024 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
Riot Games, küresel işgücünün yüzde 11'ini işten çıkaracak

Los Angeles merkezli oyun şirketi Riot Games, Tencent Holdings'e ait popüler oyunlar olan Valorant ve League of Legends'ı geliştiren bir şirkettir. Şirket, küresel işgücünün yaklaşık yüzde 11'ini oluşturan 530 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu.

Riot Games, yapılan işten çıkarmaların, çekirdek geliştirme ekibi dışındaki diğer ekipleri etkileyeceğini belirtti. Şirket, önümüzdeki dönemde çevrimiçi oyun portföyüne odaklanarak League of Legends, Valorant, Teamfight Tactics ve Wild Rift gibi canlı oyunlarına devam edeceğini vurguladı.

Bu işten çıkarma kararı, oyun endüstrisinde benzer adımları atan bir dizi şirket arasında yer alıyor. Özellikle, Amazon, TikTok'un sahibi ByteDance, Epic Games, Ubisoft ve Niantic gibi şirketler, geçtiğimiz dönemde benzer kararları duyurmuştu.

Oyun sektöründeki bu işten çıkarmaların bir sebebi olarak, COVID-19 salgınının başlangıcında yaşanan büyük işe alımların etkisi gösteriliyor. Riot Games, son birkaç yılda çalışan sayısının iki katından fazla arttığını belirtse de, küresel karantina sona erdikten sonra satışlarda bir yavaşlama yaşandı. Ayrıca, müşterilerin yüksek enflasyon nedeniyle pahalı oyunlardan kaçınması veya daha az oyuna bağlı kalması gibi faktörler de etkili olmuştur.

Riot Games, bu süreçte Riot Forge kapsamında yeni oyun geliştirmeyi durduracak ve Legends of Runeterra'da beklenen performansı elde edemedikleri bazı özellikleri kaldıracaklarını da duyurdu.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.