Seyhan ÇEP Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda Robotik El Projesi depremzedeler ve engelli bireyler için umut oluyor

Seyhan ÇEP Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda, 10/B sınıfı öğrencisi Belinay Erdoğan’ın geliştirdiği robotik el projesi büyük ilgi gördü. Depremde uzuvlarını kaybedenler ve engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan proje, ziyaretçilerden tam not aldı.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2025 13:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2025 13:06
Muhabir: Meryem Ünal
Seyhan ÇEP Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda Robotik El Projesi depremzedeler ve engelli bireyler için umut oluyor

Seyhan ÇEP Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlenen 4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı, öğrenci ve öğretmenlerin yoğun katılımıyla büyük bir coşkuyla kapılarını açtı. Fuarda, öğrencilerin geliştirdiği birbirinden farklı projeler ilgiyle karşılanırken, 10/B sınıfı öğrencisi Belinay Erdoğan’ın robotik el projesi en çok beğenilen çalışmalardan biri oldu. Depremde uzuvlarını kaybedenler ve engelli bireylerin hayatını kolaylaştırmayı amaçlayan proje, ziyaretçilerden tam not aldı. Belinay Erdoğan, projenin özel bireylerin yaşam kalitesini artırmayı hedeflediğini belirterek, Kahramanmaraş depremi sonrası yaşanan acıları bir nebze olsun hafifletmek istediklerini ifade etti.

Seyhan ÇEP Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda Robotik El Projesi depremzedeler ve engelli bireyler için umut oluyor

“Özel bireylerin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz”

Belinay Erdoğan, “Proje kapsamında robot elimiz var. İçine attığımız kod ile ona istediğimiz hareketi yaptırabiliyoruz.  Okulda hocalarımızın yardımları ile bu projemizi geliştirdik. Amacımız özel bireylerin hayatını kolaylaştırmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Seyhan ÇEP Lisesi TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda Robotik El Projesi depremzedeler ve engelli bireyler için umut oluyor

Belinay Erdoğan, 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinde uzuvlarını kaybeden vatandaşlar ve engelli bireyler için böyle bir proje yaptıklarını belirterek şunları söyledi: “6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem felaketinde uzuvlarını kaybeden vatandaşlar olsun, engelli vatandaşlarımız olsun bir nebze de olsa acılarını geçirmek istedik. Proje kapsamında icatlarını sergileyen arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum.”

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.