TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Spotify, premium abonelerine sesli kitap dünyasını açtı

Spotify, sesli kitaplarda Premium abonelerine ayda 15 saat dinleme ve 150.000'den fazla okuma erişim imkanı sunarak ciddi bir giriş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 04.10.2023 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 04.10.2023 16:01
Kaynak: NİLGÜN TAZE
Spotify, premium abonelerine sesli kitap dünyasını açtı

NİLGÜN TAZE

(İLKHABER)- Spotify, sanal ortamdaki sesli kitaplara ciddi bir giriş yaparak Premium abonelerine ayda 15 saat dinleme ve 150.000'den fazla okumaya erişim imkanı sunmaya başladı.

Aile ve Duo hesaplarının plan yöneticileri için de mevcut olan yeni özellik şu anda İngiltere ve Avustralya'da kullanılabiliyor. Yılın ilerleyen dönemlerinde Türkiye'de de kullanıma sunulması planlanıyor.

Spotify kullanıcıları, "en çok satan kitapların %70'inden fazlasını" içeren Premium kataloğundaki sesli kitaplara erişebilirler. Bu katalog büyük yayınevlerinin, örneğin Hachette, HarperCollins Publishers, Macmillan, Penguin Random House ve Simon & Schuster gibi, kitaplarını içeriyor. Özellikle Hachette, Spotify'a 7.000'den fazla başlık sağlarken, HarperCollins ve Penguin Random House tüm ses koleksiyonlarını platforma sağladı.

İlk 15 saatlik dinleme süresi bittikten sonra kullanıcılar, kitap dinlemeye devam etmek için kontör satın alabilirler. Genellikle bir sesli kitabın sekiz ila 12 saat arasında dinlenebileceği düşünüldüğünde, bu esneklik kullanıcılar için büyük bir avantaj sunuyor.

Spotify'ın Sesli Kitaplar Ürün ve Teknoloji Başkanı Owen Smith, kullanıcıların tek bir kitaba odaklanabileceği veya birkaç kitabı yavaş yavaş bitirebileceği bu esnekliğin, ürünlerinin önemli bir avantajı olduğunu belirtiyor.

Bu hamle, Spotify'ı sesli kitap alanında daha fazla etkin hale getirerek, platformunu sesle ilgili her şey için tek durak noktası haline getirme çabasının bir parçasıdır. Spotify, son zamanlarda podcast alanına girişiyle önemli sesler ve içerik üreticileriyle ortaklıklar kurmuş, ancak bazı engellerle de karşılaşmıştır.

Spotify geçtiğimiz yıl 300.000 sesli kitabın satın alınabileceğini duyurdu ve CEO Daniel Ek, bu sektörün 70 milyar dolar değerinde olabileceğini öngörerek sesli kitapların büyük bir fırsat olduğuna inandıklarını söyledi.

Bu hamle, Amazon'un lider olduğu ve kredi sistemi kullanılan Audible gibi sesli kitap pazarındaki rakiplerine karşı Spotify'ı daha güçlü bir konuma getirdi.

Kaynak: NİLGÜN TAZE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.