TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AB, yenilenebilir enerji hedefini yükseltmek için geçici anlaşmaya vardı

Avrupa Birliği ülkeleri ve AB parlamentosundan müzakereciler geçen Perşembe, yenilenebilir enerji payını arttırmak için geçici bir anlaşmaya vardılar.

Haber Giriş Tarihi: 01.04.2023 20:34
Haber Güncellenme Tarihi: 08.04.2023 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
AB, yenilenebilir enerji hedefini yükseltmek için geçici anlaşmaya vardı

SERHAT AKARSU– Özel Haber

ADANA (İLKHABER) – Avrupa Birliği ülkeleri ve AB parlamentosundan müzakereciler geçen Perşembe, yenilenebilir enerji payını arttırmak için geçici bir anlaşmaya vardılar.

Üye 27 ülkeyi temsil eden Avrupa Konseyi, tüm gece süren müzakerelerin ardından varılan anlaşmanın yenilenebilir enerji hedefini 2030 yılına kadar toplam tüketimin %42.5'ine yükselteceğini söyledi. Mevcut hedef %32.

AB'nin 2050 yılına kadar iklim nötr olma hedefine ulaşmak için AB'nin yürütme komisyonu %45'lik bir hedefi destekledi. Konsey ve Avrupa Parlamentosu, "%45'e ulaşmayı sağlayacak %2.5'lik ek gösterge niteliğinde bir artış" üzerinde anlaşarak böyle bir artışa açık kapı bıraktı.

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı AB'nin yeşil dönüşümünü hızlandırdı. Blok geçtiğimiz yıl Rus fosil yakıtlarına olan bağımlılığını azalttı ve yenilenebilir enerji kullanımını arttırdı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen Perşembe günü açıklanan anlaşmanın "daha fazla hırs ve yenilenebilir enerjinin daha hızlı yaygınlaştırılmasına" olanak sağlayacağını söyledi.

Von der Leyen, "Bu, iklim nötrlüğüne doğru ilerlememize, enerji güvenliğimizi güçlendirmemize ve rekabet gücümüzü artırmamıza aynı anda yardımcı olacaktır" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.