TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Tarihi anın günü ve saati belli oldu... Uzay misyonuna özel pul

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece gerçekleşecek fırlatma ile Uluslararası Uzay İstasyonu'na doğru hareket edeceğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.01.2024 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 05.01.2024 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
Tarihi anın günü ve saati belli oldu... Uzay misyonuna özel pul

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın, Ax-3 mürettebatıyla birlikte 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece 01:11'de gerçekleşecek fırlatma ile Uluslararası Uzay İstasyonu’na doğru hareket edeceğini duyurdu. Bakan Kacır, "Bu tarihi görev; Türkiye’nin uzay bilimi çalışmalarında önemli bir kilometre taşı olmanın yanı sıra, gelecek nesiller için de büyük bir ilham kaynağı olacak." dedi.

Türkiye Uzay Ajansı (TUA) ile PTT tarafından düzenlenen özel bir hatıra pulu ve zarfın tasarlandığı belirtildi. Pulda, Türkiye Uzay Ajansı logosu, 100. Yıl logosu, Selçuklu Yıldızı, Türk Bayrağı taşıyan Alper Gezeravcı'nın silüeti ve tarih boyunca 16 Türk Devleti'ne ithafen konumlanan yıldızlar yer alıyor. Uzay misyonunun, Türkiye'nin uzay bilimi çalışmalarında önemli bir adım olmasının yanı sıra, tarihi bir ilham kaynağı olması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.