TÜBİTAK Destekli Bilim Fuar’ında geleceğin mucitleri Yüreğir’de projelerini tanıttı

Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı’nda, 15 okuldan 82 öğrenci projesi sergilendi. Protokol üyeleri stantları gezerek öğrencilerden bilgi aldı. Bilim fuarında özellikle ortaokul öğrencilerinin robotik ve teknoloji odaklı projeleri büyük ilgi gördü.

Haber Giriş Tarihi: 03.06.2025 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 03.06.2025 14:06
Muhabir: Meryem Ünal
TÜBİTAK Destekli Bilim Fuar’ında geleceğin mucitleri Yüreğir’de projelerini tanıttı

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK iş birliğinde yürütülen “TÜBİTAK 4006 Bilim Fuarı Destekleme Programı” kapsamında Yüreğir Kültür Merkezi’nde bilim fuarı sergisi düzenlendi. Fuarda, 15 okuldan öğrencilerin hazırladığı 82 proje ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Programa Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu, Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, Yüreğir İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdusselam Çoban, Yüreğir İlçe Spor Müdürü Gökhan Karabörk, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Murat Bilal, Tolga Demir, Murat Sert, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı.  Bilim fuarına ilgi yoğun olurken, özellikle ortaokul öğrencilerinin robotik kodlama ve teknoloji tabanlı projeleri dikkat çekti.

TÜBİTAK Destekli Bilim Fuar’ında geleceğin mucitleri Yüreğir’de projelerini tanıttı

Aksu, “Yüreğir’i çocuklarımız için daha yaşanabilir hale getireceğiz”

Yüreğir Kaymakamı Mehmet Aksu eğitime verdikleri öneme değinerek, “Yıl boyunca arkadaşlarımız ile birlikte birçok etkinliği yapıyoruz. Bugünde bu etkinliklerden bir tanesi. Bilim fuarları, robotik kodlamalar, sınıflarımız ile Yüreğir’i çocuklarımız için daha yaşanabilir bir yer haline getireceğiz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

TÜBİTAK Destekli Bilim Fuar’ında geleceğin mucitleri Yüreğir’de projelerini tanıttı

Prof. Dr. Sözen, “Teknolojiyi sizler büyüteceksiniz”

Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Sözen, “Gelecekte hepinizi Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne bekliyorum. Teknolojiyi sizler büyüteceksiniz” diye ifade etti.

TÜBİTAK Destekli Bilim Fuar’ında geleceğin mucitleri Yüreğir’de projelerini tanıttı

Şahin, “Yüreğir Kültür Merkezinde 82 öğrenci projesi sergileniyor”

TÜBİTAK Destekli Bilim Fuar’ında geleceğin mucitleri Yüreğir’de projelerini tanıttı

Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdür Uğur Şahin proje hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “TÜBİTAK tarafından bu yıl ilk olarak gerçekleştirilen 4006 C Projesine ilçe milli eğitim müdürlüğü olarak başvuru yaptık. 15 Okulumuzdan 82 projemiz Yüreğir Kültür Merkezinde sergilendi. TÜBİTAK tarafından yazdığımız projemiz desteklemeye hak kazandı ve bu konuda hibe aldık. Okullarımızda öğrencilerin kendilerinin yaptığı, tasarladığı projelerin sergilenmesine dikkat ettik. Projemiz 2 gün boyunca bütün vatandaşlarımıza açık olacak.”

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.