TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye'nin İlk Yerli ve Milli Haberleşme Uydusu Türksat 6A Uzaya Fırlatılıyor

Türksat 6A, Türkiye saatiyle 9 Temmuz 00.20'de ABD'den SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketiyle fırlatılacak. Bu tarihi an, Türkiye'nin uzaydaki bağımsızlığının simgesi olacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.07.2024 22:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.07.2024 22:41
Kaynak: Haber Merkezi
Türkiye'nin İlk Yerli ve Milli Haberleşme Uydusu Türksat 6A Uzaya Fırlatılıyor

Türkiye'nin yerli ve milli ilk haberleşme uydusu Türksat 6A, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun katılımıyla ABD'den uzaya fırlatılacak. Türksat AŞ'den yapılan açıklamaya göre, uydunun, ABD'nin Florida eyaletindeki Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan SpaceX firmasına ait Falcon 9 roketiyle fırlatılması için geri sayım başladı. Türksat 6A'nın, Türkiye saatiyle 9 Temmuz 00.20'de uzay yolculuğuna çıkması planlanıyor.

TURKSAT 6A

Güneş Paneli Testleri Tamamlandı

Türksat 6A'da "güneş paneli açma-kapama testleri" başarıyla tamamlanırken, uydunun stratejik rolüyle Türkiye'nin uzaydaki bağımsızlığının simgesi olması hedefleniyor. Uydunun son hazırlıkları titizlikle sürdürülüyor.

Fırlatma Töreni Canlı Yayında

Türksat Gölbaşı Yerleşkesi'nde de "Fırlatma Töreni" gerçekleştirilecek. Cape Canaveral Hava Kuvvetleri İstasyonu'ndan yapılacak fırlatma, alandan canlı olarak takip edilecek.

TURKSAT6A

Türksat 6A'nın Özellikleri

Türksat 6A, Türkiye'nin en büyük AR-GE projesi olarak öne çıkıyor. 42 derece doğu yörüngesinde göreve başlayacak olan uydu, yer sabit (jeosenkron) haberleşme uydusu olarak TV yayıncılığı hizmetlerinde ve geniş kapsama alanında ülkenin uydu haberleşme ihtiyaçlarını karşılayacak. Projede yer alan kurumların çalışmalarıyla uydunun yerli ve milli olarak üretilmesi sağlanmış olup, yüzde 80'in üzerinde yerlilik oranına ulaşıldı. Türksat 6A, 84 yerli ekipman kullanılarak yaklaşık 4,2 ton fırlatma kütlesi ve 8,4 kW gücünde faydalı yük ile donatıldı.

Geniş Kapsama Alanı

Türksat 6A, yörüngesindeki konumuna ulaşmasının ardından Türkiye, Avrupa ve Güney Asya'da geniş bir coğrafyayı kapsayan alanda hizmet verecek. Türksat 6A ile Türkiye'nin uydularının ulaştığı nüfus, 3,5 milyardan 5 milyara çıkacak.

Türksat 6A'nın uzaya fırlatılması, Türkiye'nin uzay teknolojilerinde bağımsızlığını simgeleyecek önemli bir adım olarak kayıtlara geçecek.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.