TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

YouTube daha kısa sürede daha fazla video için yeni çift hızlı video oynatma kontrolünü test ediyor

YouTube, gelecek birkaç özelliği test ederken videoların oynatma hızını iki katına çıkarmak için daha hızlı bir yol sunmaya hazırlanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2023 11:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2023 11:52
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
YouTube daha kısa sürede daha fazla video için yeni çift hızlı video oynatma kontrolünü test ediyor

EMRE EKİCİ

 (İLKHABER)- YouTube, gelecek birkaç özelliği test ederken videoların oynatma hızını iki katına çıkarmak için daha hızlı bir yol sunmaya hazırlanıyor.

Platforma göre insanların tek yapması gereken video oynatıcının herhangi bir yerine uzun basmak ve birkaç saniye sonra içeriğin hızı iki katına çıkacak. Mevcut yöntem çok zorlu bir iş değil, ancak oynatmayı gerçekten ayarlayabilmeniz için birden fazla ekran menüsünden geçmenizi gerektiriyor. YouTube Music'te podcast dinlerken oldukça kullanışlı olduğunu görebileceğimiz güzel bir yaşam kalitesi yükseltmesi. Ayrıca, Ayarlar'ı açmak isterken yanlışlıkla zaman çizelgesinde ileri atlamakla uğraşmak zorunda kalmayacaksınız.

YouTube Premium abonesi olduğunuz sürece, uzun basma güncellemesini mobil uygulamada ve masaüstü sürümünde hemen deneyebilirsiniz. Etkinleştirmek için YouTube Labs web sitesine gidin ve 2x hız girişinin altındaki Deneyin düğmesine tıklayın. Mobil uygulama, Ayarlar menüsünden YouTube Labs'a doğrudan erişim sağlar. İlgileniyorsanız hızlı davranın çünkü 2x hız aracı yalnızca 13 Ağustos'a kadar kullanılabilir olacak. 

Diğer deneysel araçlar
Güncellemenin geri kalanına gelince, ekranınıza yanlışlıkla dokunmanız durumunda hiçbir şeyin kesintiye uğramamasını sağlamak için tüm " video izlerken dokunma girişini" devre dışı bırakmak için Ekranı Kilitleme özelliğine sahipsiniz. YouTube, bu özelliğin ekranın sol üst köşesindeki yeni bir dişli simgesinin arkasında yer alacağını belirtiyor. Kilit Ekranı'nın YouTube'un mobil uygulamasına özel olduğunu unutmayın. 

Üçüncü değişiklik olarak YouTube, platformun tüm sürümlerinde daha büyük küçük resim önizlemelerini deniyor. Şirket, daha büyük boyutun "izlemek istediğiniz videonun tam anını bulmayı kolaylaştıracağını" belirtiyor. 

2 kat hızda olduğu gibi, son iki özellik de yalnızca sınırlı bir süre için mevcut olacak. Mobil cihazlarda Kilit Ekranı'nı denemek için 5 Ağustos'a kadar vaktiniz var, daha büyük küçük resimler için ise 13 Ağustos'a kadar vaktiniz var - uzun basma değişikliğiyle aynı gün.

Potansiyel bir dördüncü?
Stable Volume adında dördüncü bir deneme daha var. Ancak, YouTube görünüşe göre yalnızca birkaç kullanıcıya erişim izni verdiği için bu konuda çok fazla bilgimiz yok. YouTuber M. Brandon Lee, Twitter'da bunun sesi eşitlemek için bir "normalleştirici ve sıkıştırıcı" olabileceğini, böylece "videolar arasında ses seviyesinde büyük sıçramalar olmayacağını" iddia etti. Lee, muhtemelen sesi zorla sıkıştırmanın bir şarkının kalitesini bozabileceği için Stable Volume'un "müzik için sorunlu olabileceğini" söylemeye devam ediyor. Neyse ki, insanlar istedikleri zaman Stable Volume özelliğini kapatabilecek gibi görünüyor.

Deneysel özelliklerin resmi lansmanını ne zaman görebileceğimiz ve Stable Volume'un erişimini genişletmeyi planlayıp planlamadığı hakkında daha fazla bilgi için Google'a ulaştık. Bu haber daha sonra güncellenecektir.

YouTube'un bir kez olsun olumlu bir şeyi test ettiğini görmek güzel. Son deneyler, platformun insanların web sitesinde reklam engelleyicileri kullanmasını engellemek için daha agresif bir yaklaşım benimsediğini gördü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.