TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bilişim sektörünün kalbi Adana’da attı

TÜBİFED Başkan ve Üyeleri, ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’ni gezdi, Başkan Cafer Esendemir’le bir araya geldi

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2019 14:44
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2019 14:44
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bilişim sektörünün  kalbi Adana’da attı

ADANA(İLKHABER)-Türkiye Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu (TÜBİFED) Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Anlaş,Genel Sekreter Mustafa Çalış, ABİAD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Altun ve BİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Dağhan Uzgur, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Kültür ve Sosyal Tesisleri’ni gezerek, ÇGC Yönetim Kurulu Başkanı Cafer Esendemir ile bir araya geldi.

 

TÜBİFED’in çalışmaları hakkında Başkan Esendemir’e bilgi veren Türkiye Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Anlaş, sektörün çatı örgütü TÜBİFED’in 11 yıldan bu yana faaliyet verdiğini, sosyal projeler, burslar ve entegrasyon süreci ile ilgili olarak bilişim sektörü bayilerine yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.

 

 

TÜBİFED Yönetim Kurulu Başkanı Anlaş,  2008 yılında bilişim sektöründe faaliyet gösteren dernekler tarafından bir araya gelerek kurulan bir çatı örgüt olan TÜBİFED, sektör birliği oluşturma hedefiyle 11 yıldır faaliyet gösterdiğini belirterek, “İstanbul başta olmak üzere Adana, Bursa, Gaziantep, Konya, Sakarya, Kocaeli, Batman, Bingöl, Van, Kuzey Kıbrıs gibi derneklerin yer aldığı federasyon; ayrıca  Ankara, İzmir, Düzce, Mersin, Kahramanmaraş, Malatya, Antalya, Bolu, Eskişehir, Elazığ, Samsun, Trabzon, Ordu, Sivas, Kilis illerini kapsayan örgütlenme çalışmalarına devam ediyor.

81 ilde bilişim sektöründe faaliyet gösteren bilgisayar bayilerini temsil  eden derneklerin kurulmasını ve tümünün tek bir çatı altında toplanmasını hedefleyen TÜBİFED, üyelerine rehberlik ediyor” dedi.

Başkan Cafer Esendemir de ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, günümüzde bilginin çok büyük bir güç haline geldiğini, bilişim sektörünün de bu gücün toplum yararına yönlendirilmesinde önemli bir işleve sahip olduğunu belirterek, sektördeki çatı örgütünün bu gücün en yetkin ve en doğru şekilde kullanılmasında en doğru adres olarak değerlendirdiklerini dile getirdi.

4 SAATLİK TOPLANTI

Türkiye Bilişim Sektörü Dernekleri Federasyonu TÜBİFED yönetim kurulu üyeleri ve federasyona bağlı derneklerin başkanları, ABİAD ev sahipliğinde Adana’da bir araya geldi. TÜBİFED Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Anlaş başkanlığın da yapılan toplantıda gündem oldukça yoğundu.

Toplantıda; Federasyon üye derneklerinden İstanbul TÜBİDER öncülüğünde Başbakanlık Devlet Denetleme Kurulu (BDD)  nezdinde yapılan girişimler sonucu bilgisayar satışlarındaki kredi kartı taksit sayısının 6 aydan 12 aya çıkarılmasına yönelik çalışmalar ve alınan olumlu sonuçlar gündeme geldi.

Sakarya  SABİDER derneğinin  Ticaret odası meclis kararıyla TOBB nezdindeki girişimi ile konuya verdiği destek örnek gösterildi.  Benzer çalışmalarla birlikte  diğer üye derneklerin de yaptığı çalışmalara değinildi.

Bursa BİSİAD derneğinin Milli Eğitim Bakanlığı ile mesleki yeterlilik kapsamın da  bilişim alanında protokol yapması oldukça başarılı bir girişim olarak takdir topladı.

Sakarya, Bursa, Adana, Bingöl, Gaziantep, Konya ve Van derneklerinin yapmış oldukları ticaret odaları protokolü, sosyal projeler, burslar ve entegrasyon süreci ile bilişim sektörü bayilerine yönelik çalışmalarına yer verildi.

Ayrıca sektörde uygulanan KDV oranının indirilmesine yönelik çalışmalar da Adana'da yapılan toplantıda ele alındı. Dört saatlik toplantı sonucunda sektör adına önemli kararlar alınarak,  başkanın kapanış konuşması ile toplantı sona erdi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.