TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bir Bayram daha geldi

Yazının Giriş Tarihi: 08.07.2022 16:50
Yazının Güncellenme Tarihi: 03.11.2022 16:01

Evet! Bir bayram daha geldi.. Daha dün Ramazan Bayramı derken, şimdi de Kurban bayramı.. Bugün Kurban Bayramı’nın birinci günü.. Kurbanlar kesilecek, eş-dost, komşu, akraba ziyaretleri yapılacak, büyük sorulacak, çocuklar sevindirilecek.. Mezarlıklar ziyaret edilip, ahirete gidenler için dualar edilecek.

Son iki yıl pandemi nedeniyle bayramlar rahat kutlanmadı ancak bu yıl daha rahat olacağız. Tabi hâlâ vakalar var biraz dikkatli olmakta fayda var. Bayramların kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Bu yıl daha rahatız dedik ya,, kimi gurbetten geldi, kimi çalıştığı köyüne, kasabasına, yaylasına aile büyüklerinin, akrabalarının olduğu yerlere bayramı geçirmek için gitti. Ortak sofralar kurulacak, hoş sohbetler yapılacak.

Sonuçta bayram hepimiz için güzelliktir, sevgidir, saygıdır, en önemlisi paylaşmaktır. Büyükleri sormak, yad etmek, çocukları sevindirmektir bayramlar.. Tabi küskünlüklere bayramlarda yer yoktur. Küskünlüklerin son bulduğu, üzmenin, üzülmenin, kırmanın, kırılmanın olmadığı güzel günlerdir bizim için bayramlar..

Belki hep o eski bayramları arıyoruz ancak sonuçta her dönemin kendine göre güzellikleri vardır. Bayramların da o güzellikleri var ve var olmaya da devam edecektir. Hep eski bayramları arasak da, çocuklarımız da belki ileriki zamanlarda bugünleri arayacaktır.

Sonuçta ortak olan bayramların hep güzel olmasıdır. Yeter ki biz o değerlerimizi kaybetmeyelim. Bu güzelliklerimizi yaşamalı ve yaşatmaya da devam etmek hepimizin görevidir.

Evet! Bugün bayramın ilk günü ve tam 4 gün sürecek. Büyükleri sormayı, çocukları sevindirmeyi unutmayalım.. Bayramınızın mutlu, kutlu, huzurlu olması dileğiyle.. İyi Bayramlar…

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
Yükleniyor..
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.