TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bu proje sosyalleştiriyor: Sosyal medyadan uzaklaşan minikler, sosyal alanda oyunun keyfini yaşadılar

ORDU’NUN ÜNYE İLÇESİNDE GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI GENÇLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TARAFINDAN 81 İLDE HAYATA GEÇİRİLEN "SOSYAL MEDYADAN SOSYAL MEYDANA" ADLI PROJE KAPSAMINDA OKUL ÖNCESİ ÇOCUKLARA ÇEŞİTLİ OYUN ETKİNLİKLERİ DÜZENLENDİ.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 09:55
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2023 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bu proje sosyalleştiriyor: Sosyal medyadan uzaklaşan minikler, sosyal alanda oyunun keyfini yaşadılar

Ordu’nun Ünye ilçesinde Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 81 ilde hayata geçirilen "Sosyal Medyadan Sosyal Meydana" adlı proje amacıyla okul öncesi çocuklara çeşitli oyun etkinlikleri düzenlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nce 81 ilde hayata geçirilen "Sosyal Medyadan Sosyal Meydana" projesi nedeniyle Ünye’de bulunan alışveriş merkezinde miniklere sporun, kültürün ve eğlencenin bir arada olduğu çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi. 7’den 70’e çoğu ailenin de katıldığı değişik etkinliklerde minikler yüz boyama, farklı oyunlar, akıl ve zekâ oyunları kurulan, top atma, halka atma gibi sosyal, kültürel ve sportif faaliyet yer alan oyunlarla birlikte keyifli bir gün geçirdi. Ailelerinde eşlik ettiği oyunlarda cep telefonlarını ellerinden bırakan minikler, gençlik merkezinde görevli ablalarıyla birlikte özellikle yüz boyama etkinliğinde doyasıya eğlendi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yürüttüğü proje sayesinde okul öncesi miniklere sosyal ve oyun alanlarını anlatarak birbirleriyle kaynaştırıldığını ifade eden Ünye Gençlik Merkezi Lideri Fatih Ulukaya, “Bakanlığımızın “Sosyal Medyadan, Sosyal Meydana” adlı projesiyle ilçemizde bulunan alışveriş merkezinde çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Buradaki amacımız özellikle küçük yaş gruplarına bakanlığımızın çeşitli faaliyetlerini tanıtıyoruz. Yine onlarla beraber farklı etkinlik ve oyunlarla bakanlığımızın yaptığı bu çalışmayı anlatıyoruz. Bakanlığımızın yapmış olduğu bu projeyle çocuklarımız farklı oyun alanlarını, yüz boyama veya okçuluk gibi birçok onların yaşıtlarında olan etkinlikleri tanıtarak öğretiyoruz. Bununla beraber amacımız onları bu oyunlarla kaynaştırarak gençlik merkezlerimize gelmelerini sağlamaktır. Bakanlığımız sosyal medyanın ne kadar önemli olduğunu bildiği için çocuklarla bu alanda buluşmayı sağlıyor. Bizlerde interaktif bir iletişim kurarak çocuklarımızı toplumun yan etkilerinden uzaklaştırıyoruz. Yine buraya yüz boyama, farklı oyunlar, akıl ve zekâ oyunları gibi birçok oyunumuzu çocuklar için hazırladık. Tabi bununla sınırlı kalmıyor ve bakanlığımızın lise guruplarıyla alakalı yaptığı çalışmalar var” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.