TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buda seçmen kaydı dolandırıcılığı

Adana İl Emniyet Müdürlüğü seçmen kaydı dolandırıcılığı nedeniyle vatandaşları uyardı.

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2023 18:29
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2023 18:29
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Buda seçmen kaydı dolandırıcılığı

Ahmet Akdeniz

ADANA (İLKHABER)-Adana İl Emniyet Müdürlüğü seçmen kaydı dolandırıcılığı nedeniyle vatandaşları uyardı.

Şimdide yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıktı. Yaklaşın genel seçimleri fırsat bilen dolandırıcıların vatandaşlara mail ve SMS yoluyla ulaşıyor. Dolandırıcıların Yüksek Seçim Kurulu'nun sitesini kullanarak dolandırıcılık yaptığı belirtiliyor.

Konuyla ilgili Adana Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sosyal medya   üzerinden yeni dolandırıcılık yöntemine karşı vatandaşları uyardı. Polisin yaptığı uyarıda, vatandaşlara mail ve SMS yoluyla ulaşan dolandırıcıların Yüksek Seçim Kurulu'nun sitesini kullanarak dolandırıcılık yaptığı belirtildi.  Polis, vatandaşların seçmen sorgulamasını sadece e-Devlet üzerinden yapması gerektiğini, başka mecralarda sorgulama yapmaması gerektiğini söyledi.

Yapılan dolandırıcılık, dolandırıcılar tarafından 'Yüksek Seçim Kurulu Seçmen Sorgulama Hizmeti' başlığıyla bir link gönderiliyor. Bu linkte üzerinden seçim kaydı sorgulaması yapılması isteniyor. Sorgulama yapmak isteyen vatandaşların adres ve telefon gibi iletişim bilgileri isteniyor. Kişisel bilgilerini dolandırıcıların sistemine giren vatandaşların cep telefonlarına mesaj geliyor. Burada vatandaş YSK’nın sitesine giriş yaptığını zannediyor ancak dolandırıcıların kurduğu sahte siteye giriş yapıyor. Bu sayede dolandırıcılar vatandaşın kişisel bilgilerine erişmiş oluyor.

           

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.