TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Buraya sakın park etmeyin!

Engelli park yerlerine park edenlere ceza yazılıp, araçları çekiliyor

Haber Giriş Tarihi: 26.11.2022 18:20
Haber Güncellenme Tarihi: 26.11.2022 18:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Buraya sakın park etmeyin!

Bayram BULUT

 Özel haber

ADANA (İLKHABER)- Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından 2022 yılı içinde engelli park yerine park eden ve engelli kaydı olmayan 1530 araç sürücüsüne cezai işlem uygulandı.

Adana‘da 2022 yılı içerisinde engelli park yerlerine park eden1530 araç sürücüsüne 1918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 61/10 maddesince gerekli cezai işlem uygulandı ve araçları engelli park yerlerinden çekildi. Kent genelinde bulunan engellilere ait araç park yerlerine engeli olmayan araç sürücülerinin park etmesi durumu devam ediyor. Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından sık sık bu alanlar kontrol ediliyor.

ÇALIŞMALAR ARTTIRILDI

Uyarılara ve kontrollere aldırış etmeyen sürücüler araçlarını bu alanlara bırakıyor.  Bu alanlara araç sahiplerinin park etmesi, engelli kişilerin park konusunda mağduriyet yaşamalarına neden oluyor. Yaşanan bu durum ile ilgili Trafik Denetleme Müdürlüğü ekipleri çalışmalarını sıklaştırdı. Engelli levhalarının olduğu otopark alanlarına, normal araçların park etmemesi için önce sürücüler uyarıldı. Ancak bu alanlara park etmeye devam eden sürücülerin araçları çekiciler ile çekilerek, gerekli cezai işlemler uygulandı.

PLAKALAR SORGULANDI

Kent içerisinde yaşayan bedensel engellilerin erişilebilirlik ve ulaşılabilirlikleri konusunda yaşanan sorunlara çözüm odaklı çalışmalarını sürdüren Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, Atatürk Caddesi üzerinde bulunan Adana Büyükşehir Belediyesi yanında ki engelli park alanına park etmiş normal araçların çekti. Ekipler, önce araçların plakalarını tek tek sorguladı. Engelliye ait olduğu tespit edilen araçlar plaka kontrolü sonrasında işlem yapılmadan oldukları yerde bırakıldı.

1530  ARACA  CEZA

Plakalarında engelli aracı olarak görülmeyen araçlar ise, tek tek çekiciler aracılığıyla çekildi. Araçların plakasına gerekli cezai işlemlerde uygulandı. Atatürk Caddesi’nin yanı sıra kent genelinde ekipler bu konuya duyarlılık gösterirken, 2022 yılı içerisinde engelli park yerlerine park eden  1530  araç sürücüsüne 1918 Sayılı Karayolları Trafik Kanunun 61/10 maddesince gerekli cezai işlem uygulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.