TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Burdur'da "İlk Evim Projesi"nin kuraları çekildi

- Hak sahibi Kıbrıs gazisi Süleyman Kabak: - "Onurlandım, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun" - Engelli hak sahibi Kazım Erduran: - "Yaşım 53, ilk defa bir ev sahibi olmanın gururunu yaşıyorum. 7 evladım var, güzel bir duygu. Rabbim herkese nasip etsin"

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2023 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2023 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Burdur'da "İlk Evim Projesi"nin kuraları çekildi

BURDUR (AA) - Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca (TOKİ) yürütülen "İlk Evim, İlk İş Yerim" projesi kapsamında Burdur'da inşa ettirilecek konutların hak sahipleri kurayla belirlendi.

Kent merkezi, Bucak, Tefenni, Çavdır, Gölhisar, Ağlasun, Yusufça'da yaptırılacak 1116 konut için Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Konferans Salonu'nda kura töreni düzenlendi.

Burdur Vali Yardımcısı İbrahim Özkan, buradaki konuşmasında TOKİ eliyle tüm yurtta konut projelerinin sürdüğünü anımsattı.

TOKİ'nin güzel sosyal konutlarla şehirlerin çehresini değiştirdiğini belirten Özkan, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının vatandaşın yaşam kalitesini artırmaya, insanların kaliteli, konforlu konutlara kavuşmasına yönelik Anadolu'nun dört bir yanında gerçekleştirdiği projenin son derece önemli olduğunu ifade etti.

Özkan, konutların vatandaşlara hayırlı olması temennisinde bulundu.

- Hak sahipleri duygu dolu anlar yaşadı

Konutlar için 12 bin 384 başvurunun yapıldığı, 17 şehit yakınının da hak sahibi olduğu bildirildi. Kurada ismi çıkanlar duygulu anlar yaşadı.

Hak sahibi Kıbrıs gazisi Süleyman Kabak, AA muhabirine, ev sahibi olacağı için tarif edilemez bir mutluluk yaşadığını ifade etti.

İsmi açıklandığında çok duygulandığını belirten Kabak, "Onurlandım, vatanımıza ve milletimize hayırlı olsun." dedi.

Gazinin eşi Naciye Kabak da projeye dahil olduğu için çok sevindiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve emeği geçenlere teşekkür eden Kabak, diğer hak sahiplerine de "hayırlı olsun" dileğinde bulundu.

Engelli hak sahibi Kazım Erduran da adı açıklandığında oldukça duygulandı. Çok heyecanlı olduğunu ifade eden Erduran, "Yaşım 53, ilk defa bir ev sahibi olmanın gururunu yaşıyorum. 7 evladım var, güzel bir duygu. Rabbim herkese nasip etsin." diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.