TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursa'da Gölyazı yolu yenileniyor

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2022 14:32
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2022 15:15
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bursa'da Gölyazı yolu yenileniyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kentin en zengin antik yerleşimlerinden olan yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası Gölyazı’nın yolunu sil baştan yeniliyor.BURSA (İGFA) - Bursa’da raylı sistem, köprü ve kavşaklar, yeni yollar ve yol genişletme çalışmaları ile ulaşım sorununa köklü çözümler üreten Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan mevcut yolları daha sağlıklı hale getirmek için çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

Bursa’nın 17 ilçesini kapsayan bu çalışmalar kapsamında İzmir yolu ile Gölyazı arasındaki 4300 metre uzunluğunda ve 8 metre genişliğindeki yol da yenileniyor. Tarihi, Milattan Önce 6’ncı yüzyıla kadar uzanan ve kentin en zengin antik yerleşimlerinden olması nedeniyle özellikle hafta sonları ziyaretçi akınına uğrayan Gölyazı’ya ulaşımın sağlandığı yolda 40 bin ton kazı dolgu çalışması yapıldı. Sıcak asfalt kaplama çalışmalarının da başladığı yola yaklaşık 8 bin ton asfalt dökülecek. Bu çalışmanın tamamlanması ile birlikte Gölyazı’ya ulaşım da daha konforlu hale gelecek.

Kent merkezinde Adliye Kavşağı, Fuat Kuşçuoğlu ve Balıklıdere köprüleri gibi dev bütçeli yatırımların devam ettiğini hatırlatan Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, diğer taraftan mevut yolların daha sağlıklı hale getirilmesi için de yoğun bir çaba harcadıklarını söyledi. Belirli bir program dahilinde çalışmaların 17 ilçede de kesintisiz bir şekilde devam ettiğini dile getiren Başkan Aktaş, “Gölyazı da sadece Bursa’mızın değil ülkemizin önemli turizm değerlerinde biri. Özellikle hafta sonları yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşanıyor. Yolun daha konforlu hale getirilmesi için muhtarımızın da yoğun talepleri vardı. Çalışmalarımız hızla devam ediyor. Kısa zamanda artık Gölyazı’ya ulaşım da daha konforlu hale gelecek” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.