TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bursluluk sınavında 500 tam puan çekti

Binlerce veli ve öğrencinin beklediği bursluluk sınavı sonuçları 23 Eylül 2022 tarihinde açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 27.09.2022 18:51
Haber Güncellenme Tarihi: 27.09.2022 18:51
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Bursluluk sınavında  500 tam puan çekti

Serhat ŞANLI/ÖZEL HABER 

ADANA ( İLKHABER) – Binlerce veli ve öğrencinin beklediği bursluluk sınavı sonuçları 23 Eylül 2022 tarihinde açıklandı. Milli Eğitim Bakanlığı sitesinde ilan edilen sonuçlara göre Adana’dan bir ortaokul öğrencisi Türkiye'de derece yaparak bursluluk almaya hak kazandı.

4 Eylül'de 770 yurt içi ve 1 yurt dışı sınav merkezinde 2 bin 926 okul ve 45 bin 479 salonda gerçekleştirilen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı'nın sonuçları 23 Eylül Cuma günü açıklandı. Sınav sonucuna göre 70 bin öğrenci başarılı olarak burs almaya hak kazandı.

2022 İlköğretim Kurumları Bursluluk Sınavında Türkiye birincisi 500 tam puanla Çukurova Şehit Muhammet Ali Demir Ortaokulu 6-E sınıfı öğrencisi Çağdaş Altıparmak oldu. Yaşadığı bu başarıyı yıl boyunca ve yaz dönemindeki düzenli çalışmasına borçlu olduğunu belirten Çağdaş tüm öğretmenlerine ve kendisine destek olan ailesine minnettar olduğunu söyledi.

Öğrencisin gösterdiği başarıyla gurur duyduklarını belirten Çukurova Şehit Muhammet Ali Demir Ortaokulu Müdürü Battal Güzel, “Bu hepimizin gurur kaynağı.. Emeği geçen ailesine, öğretmenlerimize teşekkür ediyor, yavrumuzun başarısının devamını diliyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.