TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Büyükikiz’den ÇGC’ye ziyaret

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Kübra Özbiçer Büyükikiz; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

Haber Giriş Tarihi: 04.05.2023 18:59
Haber Güncellenme Tarihi: 04.05.2023 18:59
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Büyükikiz’den ÇGC’ye ziyaret

ADANA (İLKHABER) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Adayı Kübra Özbiçer Büyükikiz; Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret etti.

ÇGC Kültür ve Sosyal Tesisleri’nde gerçekleşen ziyarette; 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerin ardından Türkiye’nin yeni bir vizyonla, yeni bir yüzyıla adım atacağını, ülke üzerine örtülen kara perdenin aralanacağını, korkunun aydınlığa yenileneceğini söyledi.

Büyükikiz; özellikle mevcut iktidarın seçim kazanma telaşıyla gerici odaklarla içiçe geçtiğini, kadınların aleyhine bir takım adımlar atmaya hazırlandığını ifade ederek; “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Yönelik Şiddetin Önlenmesi’ne dair kanunun kaldırılmasını öngören anlaşmalarla, Anayasa’nın ilk 4 maddesinin değiştirilmesine yönelik girişimler için mevcut iktidar kapalı kapılar ardında bir takım anlaşmalar içerisinde. Bu seçimler özellikle kadınlarımız açısından çok daha büyük önem taşıyor. Bir yanda kadını eve hapseden, iş alanlarından çıkaran, köleliğe mahkum eden anlayış; diğer yandan kadını toplumu oluşturan birey olarak gören, baştacı yapan, yücelten ve erkeğiyle eşit hale getiren anlayış arasında kadınlarımız çok önemli bir tercih yapacak. Biz kadınlarımızın çağdışı gerici çevrelere hakettiği yanıtı sandıkta vereceğine inanıyoruz” dedi.

Kadın Bakanlığı kuracaklarını, seçimlerin ardından ilk olarak İstanbul Sözleşmesi’ne yeniden taraf olacaklarını söyleyen Büyükikiz; 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü’nün resmi tatil ilan edileceğini söyledi.

CHP Adana Milletvekili Adayı Kübra Özbiçer Büyükikiz, Kamuda kadın yönetici kotası getireceklerini, özel sektörde yüzde 35 kadın kotası tutturan işletmelere teşvik verileceğini, yüzde 35’ten yüzde 50’ye kadar teşviklerin aşamalı olarak yükseltileceğini, Yeni Başlangıçlar Fonu kuracaklarını, boşandıktan sonra ihtiyaç duyan her kadına ev kurma desteği vereceklerini, bunu Aile Destekleri Sigortası kapsamında gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Çocuk işçiliğini engelleyeceklerini, sokakta yaşamak zorunda bırakılan, çalıştırılan tüm çocukları koruma altına alacaklarını söyleyen Özbiçer; “Yetiştirme Yurtlarından ayrılmak zorunda kalanlara kamuda istihdam olanağı sağlayacağız. Çocuk Koruma Kanunu’nu yeniden düzenleyeceğiz. Koruyucu Ailelik ve Evlat Edinme Uygulamalarını yaygınlaştıracağız. Çocuk Hastanelerinde temel sağlık hizmetleri her çocuk için ücretsiz olacak” dedi.

Seçimlerin demokratik olgunluk içerisinde geçeceğine, demokrasi şölenine dönüşeceğine inandığını dile getiren ÇGC Başkanı Cafer Esendemir de ziyaretten memnuniyet duyduğunu, tüm adaylara başarılar dilediklerini söyledi.

Esendemir; basın camiası olarak bir dizi sorunla karşı karşıya olduklarını, seçilecek olan vekillerin önümüzdeki süreçte TBMM’de basınımızın sorunlarının çözümüne destek olacaklarına inandığını dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.