TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çalışmalar başarı ile sonuçlandı

Göknar Kabuk Böceği ile mücadelede çalışmalarında başarılı sonuçlar alındı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2022 17:03
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2022 17:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çalışmalar başarı ile sonuçlandı

Selma Ataş

Özel Haber

ADANA (İLKHABER)-Göknar Kabuk Böceği ile mücadelede  çalışmalarında başarılı sonuçlar alındı.

Adana Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı Saimbeyli, Feke, Kozan, Pozantı ve Kadirli Orman İşletme Müdürlüklerinde Göknar Kabuk Böceği (Pityokteines marketae) ile mekanik mücadele kapsamında 2022 Mayıs ve Temmuz ayları olmak üzere 2 ayrı dönemde Göknar ormanlarına tuzak odunları kuruldu.

Göknar Kabuk Böcekleri bu tuzak odunlarına çekilerek populasyon seviyesinin olağan seviyesine çekilmesi ve kontrol altına alınması çalışması yapıldı. Böcek girişi olduktan sonra tuzak odunlarının kabuklarının soyularak ve ilaçlanarak veya nadiren yakılarak toplanan zararlı böceklerin imhası sağlandı.

Adana Orman Bölge Müdürü Mahmut Yılmaz, Bölge Müdürlüğü genelindeki Göknar Ormanlarında yürütülen bu çalışmalar sonucunda, zararlı böcek popülasyonunun büyük ölçüde kontrol altına alındığını söyledi. 2023 yılında da Göknar ormanlarına arız olan Göknar Kabuk Böceği populasyon seviyesinin ekonomik zarar eşiğinin altına düşürünceye kadar mekanik mücadele çalışmalarının devam edeceğini anlatan Yılmaz, sağlanan başarıdan dolayı memnuniyetini ifade etti.

Orman Zararlılarıyla Mücadele Şube Müdürü Muhammet Onur Leylek ise herhangi bir zararlı kimyasal ilaç kullanılmaksızın yürütülen çalışmalarda, doğanın kirletilmemesi ve yaban hayatının olumsuz etkilenmemesi açılarından zararlılarla doğal yöntemlerle yürütülen çalışmaların önemli olduğuna vurgu yaptı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.