TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Çanakkale Geçilmez”

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. Yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 17.03.2023 16:42
Haber Güncellenme Tarihi: 17.03.2023 16:42
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
“Çanakkale Geçilmez”

ADANA(İLKHABER)-Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu; Çanakkale Zaferi’nin 108.yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı. Çanakkale Zaferi’nin bağımsızlığın simgesi olduğu belirtilen mesajda şu görüşlere yer verildi:

“1.Dünya Savaşı’nın en çetin çarpışmaları Çanakkale’de yaşandı. Göğüs göğüse ve yoğun çarpışma-lara sahne olan Çanakkale Savaşı;  Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün eşsiz askeri dehası saye-sinde emperyalist yağma girişimine dev bir set çekmiş oldu.

Büyük bir donanma gücüyle,  Çanakkale Boğazı’na gelen emperyalistler, beklemedikleri bir direniş-le karşılaştı. Yoğun ateş gücüne ve askeri üstünlüğüne rağmen; Türk halkının ve Türk askerinin vatan uğruna gözünü bile kırpmadan ölüme yürüyüşü karşısında şaşkına dönen düşman; büyük kayıplar vererek geri çekilmek zorunda kaldı.

Bu zafer, Gazi Mustafa Kemal’in savaşın seyrini değiştiren emri, “Ben size taarruzu değil ölmeyi emrediyorum” diyerek, aziz Mehmetçiğimizin vatan ve millet sevgisini, azmini, kararlılığını bir kez daha ortaya koymasını sağlamıştır.

Bu zafer aynı zamanda Mehmetçiği komuta eden Gazi Mustafa Kemal’in; askeri dehası ve üstün komuta yeteneğini bir kez daha ortaya koymuş ve Çanakkale Zaferi’nin kazanılmasında önemli bir rol oynamıştır.

Deniz ve Kara Savaşları’ndan oluşan ve Mehmetçiğin Kahramanlık Destanı olan Çanakkale Savaşı, Ulusal Kurtuluş Savaşı’na giden yolu aydınlatması açısından da büyük önem taşımış, Türk Milletinin Diriliş Destanı olmuştur. Çanakkale Savaşı, Türk askerinin cesaretini ve kahramanlığını dünyaya bir kez daha kanıtlamış çok önemli bir destandır.

Gazi Mustafa Kemal’in gençlere seslenişinde;

“Ey Türk Gençliği!

Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyeti'ni, ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir” sözü, bu güzel vatana nasıl sahip çıkılması gerektiğini net bir şekilde ifade etmektedir.

“Çanakkale Geçilmez” şiarını tüm dünyaya kabul ettiren kahraman ecdadımızın yazdığı şanlı bir destan olan, Mehmetçiğin kanla yazdığı büyük destan Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü kutlu olsun.

Bu vesileyle Eşsiz Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere; tüm şehit ve gazilerimizi minnetle anıyor, ayrıca 11 ilimizi etkileyen, büyük yıkıma ve binlerce can kaybına neden olan, tüm ülkemizi yasa boğan depremde kaybettiğimiz yurttaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.