TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çanakkale Şehitleri törenlerle anıldı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü nedeniyle Mardin Valiliği tarafından Kızıltepe-Mardin arasında bulunan Şehitler Anıtında tören düzenlendi.

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2023 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2023 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çanakkale Şehitleri törenlerle anıldı

ADNAN AVUKA

MARDİN(İLKHABER)-18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 108. yıldönümü nedeniyle Mardin Valiliği tarafından Kızıltepe-Mardin arasında bulunan Şehitler Anıtında tören düzenlendi.

Törene; Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş, Cumhuriyet Başsavcısı Dr. Aydın Turhan, Tugay Komutanı Tuğgeneral Hikmet Yukarıbaş, Artuklu Kaymakamı Mesut Tabakcıoğlu, Belediye Başkanı Mehmet Tatlıdede, Mardin İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özçoşar, siyasi parti il başkanları ve daire müdürleri katıldı. 

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Anıtına çelenklerin sunumuyla başlayan tören saygı duruşu, İstiklal Marşı’nın okunması ve havaya beş atış yapılarak devam etti.

Törende Mardin Müftüsü Ali Hayri Çelik dua etti.

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş ve beraberindeki heyet daha sonra şehitlikte karanfil koydu.   

              

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanı Mahmut Demirtaş 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 108.  Yıldönümü nedeniyle yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Milletimizin birliği, Vatanın bölünmez bütünlüğü, toplumun huzur ve güvenliğinin temini için her zaman, her yerde ve her türlü şartta görev yapan; bu uğurda canını veren siz şehitlerimize en derin minnet ve şükran hislerimizi bir kez daha sunmak için huzurunuza geldik.

Vatan ve bağımsızlık sevdalısı Kahraman Türk milletinin "Ya Hep Ya Hiç" diyerek varlık ve yokluk mücadelesi verdiği, maddi imkânları neredeyse sıfırlanmış olan bir devletin galeyana gelmiş olan maneviyatıyla en kesif orduları dize getirip zamana ve çağlara inancın ve azmin mührünü vurduğu, tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferinin 108. Yılını kutlamanın gururu ve onurunu yaşıyoruz.

Sizler, ay yıldızlı şanlı bayrağımızın vatan semalarında özgürce dalgalandığı, huzurlu bir toplumda kardeşçe yaşayabilmemiz uğruna hayatınızı feda ettiniz. Vatan ve millet için yaptığınız fedakârlık, hiçbir şeyle ölçülemeyecek kadar ulvî ve emsalsizdir. Yazdığınız eşsiz kahramanlık destanıyla birlik ve beraberliğimize kasteden her türlü tehdide karşı vereceğimiz mücadelede; sarsılmaz inancımıza ve tükenmez gücümüze ilham kaynağı oldunuz.

Bizler de sizlerin kanlarıyla sulanan bu kutsal vatan topraklarını aynı ruh ve şuurla korumak, bizden sonraki nesillere daha güvenli bir gelecek bırakmak için şanlı tarihimizden aldığımız şuurla güçlü ve müreffeh Türkiye yolundaki hedeflerimizi gerçekleştirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferinin 108. Yıldönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları olmak üzere, bu aziz vatan uğrunda canlarını feda eden tüm kahraman şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ruhunuz şad, mekânınız cennet olsun.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.