TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çetin’den yeni projeler

Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapılacak, Yüzüncüyıl Kapalı Semt Pazarı’nın altı otopark olacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.06.2019 18:03
Haber Güncellenme Tarihi: 30.06.2019 18:03
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çetin’den yeni projeler

Adana (İLKHABER)-Seçim öncesi halka açıklanan tüm projelerin yeni dönemde hayata geçirileceğini belirten Başkan Soner Çetin, bunların yanında vaat etmedikleri projeleri yapacaklarını söyledi. Başkan Çetin, “Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapacağız. Ayrıca üstünü kapatacağımız Yüzüncüyıl Semt Pazarı’nın altı da otopark olacak” dedi.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, aksatmadan sürdürdüğü “Halk Günü”nde önemli açıklamalar yaptı, hayata geçirecekleri yeni projelerle ilgili bilgiler verdi.

Konuşmasına, yenilenen İstanbul seçimlerine değinerek başlayan Başkan Soner Çetin, “İstanbul seçimleri tarihe geçti. 31 Mart’ta Ekrem İmamoğlu seçimi bileğinin hakkıyla kazanmıştı. Ancak, hakkı gasp edildi. Herkes seferber oldu ve 23 Haziran’da hak yerini buldu. Ekrem İmamoğlu hakkını geri aldı. Herkesin eline yüreğine sağlık. 13 bin olan fark, 806 bine çıktı. Böylece, millet mağduriyete izin vermeyeceğini gösterdi. Artık top bizde, hiçbir mazerete sığınmadan başarılı olmak zorundayız” dedi.

ASFALT İÇİN SABIR İSTEDİ

Çukurova’da ikinci dönemin daha iyi geçeceğini kaydeden Başkan Soner Çetin, “Çünkü ne yapılmasını gerektiğini biliyoruz. Çukurova’da, nereye ne yapılması gerekiyor farkındayız. İkinci dönem için ‘Sıfır Sorun’ sözü verdik ve bunu başaracağız. Elimizde olmayan bazı sorunlar ortaya çıkabiliyor. Bunlardan biri de asfalt. İlçemizde çok önemli bir sorun yok ama bazı yerlere asfalt gerekiyor. Ancak ekonomik kriz ve petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle, Türkiye’de asfalt üretimi yapılamıyor. Bu nedenle, asfalt bekleyen bazı bölgelerimizde yaşayan hemşerilerimizden biraz daha sabır bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Başkan Soner Çetin, konuşmasında ekonomik krizle ilgili iktidara da çağrıda bulundu. Ekonomik krizden herkesin etkilendiğini kaydeden Başkan Çetin, bu konuda iktidarı tüm partilerle işbirliği yapmaya çağırdı.

YENİ PROJELER YOLDA

Başkan Çetin, seçim öncesi verdikleri tüm vaatleri yerine getireceklerini yenileyerek, “Söz vermediğimiz birçok projeyi de hayata geçireceğiz. Çukurova’ya Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi yapacağız. Bu proje vaatlerimiz arasında yoktu. Ayrıca, Mola Evi projesi ile ilgili hazırlıklarımız da sürüyor. Yüzüncüyıl Mahallesi’ndeki semt pazarının üstünü kapatacağız ve altını da otopark yapacağız. Bunun projesi tamamlanıyor” dedi.

KREŞ İÇİN KURA ÇEKİLECEK

Semt kreşlerinin büyük ilgi gördüğünü ve çok sayıda başvuru olduğunu açıklayan Başkan Soner Çetin, şöyle devam etti:

“7 semt kreşi açtık. Bir yenisini de Huzurevleri Mahallesi’nde açacağız. Türkiye’de kreş sayısı en çok olan Çukurova Belediyesi’dir. Fiyatları uygun ve eğitim olarak çok üst düzeyde. Bu nedenle, büyük ilgi görüyor. Başvuru çok olduğu için adaletli olması için noter huzurunda çekiliş yapacağız. Bazı kreşler bize geldi ve ‘Size başvuru yapanlara yakın fiyattan hizmet verebiliriz’ dediler. Yani kurada çıkmayanlar üzülmesin. Onları bizim fiyatlara yakın rakamlarda özel kreşlere yönlendirebiliriz. Bizim kreşlerimizin fiyatı 400 lira. Özel kreşler de bizim yönlendireceğimiz ailelere 500 liradan hizmet verecekler.”

Başkan Soner Çetin, yaz kurslarıyla ilgili bilgi verdiği konuşmasında, yüzme kurslarında her yıl 10 bin çocuğa yüzme öğrettiklerini söyledi.

Başkan Çetin, konuşmasının ardından vatandaşlardan gelen şikayet ve sorunları dinledi, çözümü noktasında anında gerekli birimlere talimatlar verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.