SON DAKİKA
Hava Durumu

Adana'da çevresel kirliliğe karşı yol haritası belirlendi

Adana Tabip Odası öncülüğünde düzenlenen toplantıda meslek örgütleri, çevre komisyonları ve aktivistler, Çukurova’nın çevre sorunlarına karşı ortak mücadele kararı aldı. Uzm. Dr. Özden Polatöz, temiz çevrede yaşamanın hak olduğunu, toprağın ve suyun korunmasının ise bir zorunluluk olduğunu vurguladı.

Haber Giriş Tarihi: 22.05.2025 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 22.05.2025 11:29
Kaynak: BÜLTEN
Adana'da çevresel kirliliğe karşı yol haritası belirlendi

Adana Tabip Odası’nın ev sahipliğinde düzenlenen toplantıda, kentteki meslek örgütleri, çevre komisyonları ve çevre aktivistleri, Çukurova Bölgesi’nin çevre sorunlarıyla mücadele etmek amacıyla güç birliği oluşturdu. Adana Tabip Odası Yönetimi ve Çevre Komisyonu, Eğitim Sen Adana Şube Çevre Komisyonu, TMMOB İKK Adana Sekreteri, Adana Barosu Çevre Komisyonu, DAÇE ve ÇETKO yöneticileri ile çevre gönüllüleri toplantıya katılım sağladı.

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, çevresel kirliliğin kaynaklarını ve çözüm yollarını değerlendirdikleri toplantı sonrası yaptığı açıklamada, “Temiz çevrede yaşamak hepimizin hakkı olduğu gibi toprağımızı ve suyumuzu korumak zorunluluğumuzdur” dedi.

“Toprağımızı ve suyumuzu korumak zorundayız”

Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Özden Polatöz, çevresel kirliliğin başlıca kaynaklarını ve çözüm yollarını ele aldıklarını belirterek şunları söyledi: “Meslek örgütleri ve Çevre Aktivistleri ile oluşturduğumuz güçbirliği toplantısı sonrası kirlilik kaynaklarının belirlenmesi ve denetlenmesi (Sanayi tesisleri, tarım ilaçları, evsel atıklar, kanalizasyon sistemleri, araç egzozları gibi), kısa, orta ve uzun vadede uygulanabilecek bazı somut çözüm yollarını masaya yatırdık. Çevre denetimlerinin sıklaştırılması ve gerekli durumlarda cezai yaptırımlar uygulanması, hava, su ve toprak kalitesinin düzenli olarak ölçülmesi ve kamuoyuyla paylaşılması, evlerde ve işletmelerde geri dönüştürülebilir atıkların ayrıştırılmasının teşvik edilme, sanayi kuruluşlarının tehlikeli atıkları uygun şekilde bertaraf etmelerinin sağlanması, arıtma tesisi olmayan bölgelerde atık su arıtma tesislerinin kurulması, doğal alanların korunması ve rehabilitasyonu için; erozyonu önlemek ve hava kalitesini artırmak için ağaçlandırmaların yapılması, okullarda, medyada ve sosyal platformlarda çevre farkındalığı eğitimi verilmesinin önemli olduğu ortak görüşüne varıldı. Temiz çevrede yaşamak hepimizin hakkı olduğu gibi toprağımızı ve suyumuzu korumak zorunluluğumuz bulunmaktadır.”

Kaynak: BÜLTEN

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.