Adana’da Kurban Bayramı’nda Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele sürüyor

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kurban Bayramı boyunca Yüreğir ve Yumurtalık ilçelerinde Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2025 08:16
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2025 08:16
Muhabir: Meryem Ünal
Adana’da Kurban Bayramı’nda Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele sürüyor

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Kurban Bayramı süresince tarım alanlarındaki zararlılarla mücadele kapsamında ilaçlama çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. Müdürlüğün büyükşehir belediyesi ile iş birliği içinde yürüttüğü çalışmalar kapsamında, Yüreğir ve Yumurtalık ilçelerindeki belirlenen mahallelerde ilaçlama faaliyetleri sürdürülüyor. 

Yüreğir İlçesi Yenice, Yunusoğlu ve Cine mahalleleri ile Yumurtalık İlçesi Deveciuşağı, Demirtaş, Ayvalık ve Haylazlı mahallelerinde tarım dışı alanlarda, Akdeniz Meyve Sineği'ne karşı ilaçlama çalışmaları devam ediyor. Tarım alanlarının korunması ve verimliliğin artırılması amacıyla yürütülen bu çalışmaların, üreticilere büyük katkı sağlaması bekleniyor. 

Yetkililer, çiftçilerin ilaçlama çalışmalarına destek vermesi ve gerekli önlemleri alması konusunda uyarılarda bulunurken, ilaçlamanın devam edeceğini belirtti.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.