TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Akdeniz'de temizlik çalışmaları

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi, vatandaşlara temiz, sağlıklı ve nezih bir kent sunabilmek amacıyla personel ve araç gereç bakımından güçlendirdiği saha ekipleri ile 65 mahallede temizlik hizmetini sürdürdüğü kaydedildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.01.2024 10:44
Haber Güncellenme Tarihi: 08.01.2024 10:44
Kaynak: İHA
Akdeniz'de temizlik çalışmaları

İlçeye bağlı 65 mahallede çöp, moloz, inşaat, mobilya ve bitki atıklarını toplayarak çıkaran ve ilçe genelinde kurulan semt pazarlarında düzenli olarak yıkama çalışmalarını sürdüren Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekipleri, yüzlerce sokağa konulan binlerce çöp konteynırını da ilaçlı ve tazyikli su ile yıkayarak koku sinek gibi oluşumunun önüne geçiyor.

Çok Amaçlı Çöp Toplama Aracı (ÇAÇA) yardımıyla ilçenin yoğun yerlerine konulan 3 tonluk çöp konteynerlerini boşaltan ekipler, çöp taksi yardımıyla da insan ve araç hareketliliğinin yoğun olduğu bölgelerde mobilya, dal ve moloz atıklarını toplayarak kent merkezinden çıkardı. Mini süpürge aracı ile Şevket Sümer Mahallesi 142. Cadde üzerinde bulunan sabit semt pazar yerinin temizliğini gerçekleştiren ekipler ayrıca Barış ve Kiremithane Mahallelerinde bulunan çöp konteynırlarını da yıkadı. Hal, Güneş, Karaduvar, Kiremithane, Mahmudiye, Nusratiye ve Yeni Mahalle’de kurulan pazaryerlerinde de süpürme ve sulama çalışmaları gerçekleştirildi.

Vatandaşların uğrak mekânları yıkanıp temizleniyor

Merkez mahallelerde temizlik işlemini sürdüren ekipler, Siteler Mahallesi’nde hurdacıların attığı köpük ve çöpleri toplayarak kamyonlara yükledi, ayrıca Toros Devlet Hastanesi acil girişini ve avlusunu, Yoğurt Pazarı, Balık Pazarı ve etrafı da süpürülerek yıkandı. Çilek, Özgürlük, Karaduvar ve Çay mahallelerinde vatandaşların sokaklara bıraktığı tonlarca molozu da toplayarak şikâyetleri gideren çevre koruma ekipleri, Şevket Sümer Mahallesi’nde düğün sonrası oluşan çöp ve atıkları da kamyonlara yükleyerek sokakları temizledi.

Öte yandan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü mobil temizlik ekibi de Bekirde, Hebilli, Dikilitaş, Civanyaylağı ve Esenli mahallelerinin park, meydan ve sokaklarında temizlik çalışması gerçekleştirdi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.