TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Antalya'da fırtına ve sağanak başladı

Antalya'da fırtına ve sağanak yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezi ile bazı ilçelerde sabahtan itibaren fırtına ve aralıklarla sağanak etkili olmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2024 11:11
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2024 12:23
Kaynak: Haber Merkezi

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyardığı Antalya'da fırtına ve sağanak yağış etkili olmaya başladı. Fırtına nedeniyle Konyaaltı Sahili'ndeki bazı ağaçlar devrildi, işletmeler uçuşan şemsiye ve tezgahlarını tutmaya çalıştı.

antalya fırtına

(AA)

Denizde dev dalgalar oluştu. Fırtına ve dalgaya rağmen bazı vatandaşlar sahile inerek fotoğraf çektirdi. Kentte sağanağa hazırlıksız yakalanan vatandaşlar otobüs duraklarına sığındı, bazı bölgelerde trafikte aksama yaşandı.
Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğünden alınan verilere göre, rüzgarın saatteki hızı kent merkezinde 68,4, Kemer ilçesindeki Sığlık Feneri'nde ise 118 kilometreye ulaştı.
Hava sıcaklığının düne göre 2 derece düştüğü kentte, fırtına ve sağanak etkisini sürdürüyor.

antalya hava durumu

YAĞIŞ UYARISI:

Başlama saati; Bu gece yarısından sonra saat 03.00… Bitiş Saati; Cumartesi akşam 21.00 civarı…

“Yapılan son değerlendirmelere göre; Cumartesi (20.04.2024) sabah saatlerinden itibaren; Antalya ve ilçelerinde beklenen gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli yer yer çok kuvvetli (30-70 kg/m2) olması beklendiğinden ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve kıyı kesimlerde oluşabilecek hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.”

FIRTINA UYARISI:

“Yapılan son değerlendirmelere göre rüzgarın, (20.04.2024 Cumartesi) ilk saatlerden itibaren Antalya çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerinden fırtına (51-75 km/saat) ve yer yer kuvvetli fırtına (75-90km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek ağaç ve direk devrilmesi, hortum, çatı uçması, ulaşımda aksamalar, toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır Fırtınanın etkisini (21.04.2024) Pazar ilk saatlerden itibaren kaybetmesi bekleniyor.”

antalya fırtına

antalya hava durumu

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.