TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Bolu'da yılkı atlarına karla mücadele desteği

Bolu'nun yılkı atlarıyla meşhur At Yaylası'nda, kar kalınlığının 15 santimetreye ulaştığı bölgede, yiyecek bulmakta zorlanan yılkı atları için Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ile jandarma ekipleri harekete geçti.

Haber Giriş Tarihi: 25.01.2024 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 25.01.2024 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
Bolu'da yılkı atlarına karla mücadele desteği

Ekipler, sabah saatlerinde yem ve samanları araçlarına doldurarak bölgeye hareket etti. Yılkı atlarının gün içerisinde uğradığı noktalara saman balyaları ve yem dolu çuvallar bırakıldı.

Yılkı atlarının karlı ve soğuk hava şartlarında yaşamlarını sürdürebilmeleri için verilen destekle ilgili konuşan Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Ahmet Üçüncü, kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan yılkı atlarına sık sık yem bırakılacağını söyledi.

Üçüncü, "Yılkı atları, Bolu'nun doğal güzelliklerinden biri. Bu güzellikleri korumak ve gelecek nesillere aktarmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda, kış aylarında yiyecek bulmakta zorlanan yılkı atlarına yem desteğinde bulunuyoruz. Ekiplerimiz, yılkı atlarının gün içerisinde uğradığı noktalara saman balyaları ve yem dolu çuvallar bırakıyor. Bu sayede, yılkı atlarının karlı ve soğuk hava şartlarında yaşamlarını sürdürebilmeleri için gerekli desteği sağlıyoruz." dedi.
 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.