TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çevreci köylüler yeni yılı Akbelen'de karşıladı

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen ormanında termik santrallere kömür sağlamak amacıyla maden sahası açılmasına engel olmak isteyen çevreci köylüler, yeni yılı Akbelen'de nöbet tutarak karşıladı.

Haber Giriş Tarihi: 01.01.2024 11:40
Haber Güncellenme Tarihi: 01.01.2024 13:24
Kaynak: ALİ GÜRELİ
Çevreci köylüler yeni yılı Akbelen'de karşıladı

Milas Akbelen ormanında Yeniköy ve Kemerköy termik santrallerine kömür sağlamak amacıyla maden sahası açılmasına engel olmak isteyen ve çevreci köylüler, aktivistlerle 3 yıl önce başladıkları nöbeti sürdürüyor. Akleben için nöbet tutmaya devam edeceklerini belirten çevreci köylüler, yeni yılı çadırda karşıladı. 

Adana Barosu'na kayıtlı Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Gönüllü Avukatı İsmail Hakkı Atal, Akbelen ormanındaki ağaçlar ve zeytinlikleri korumak için çevreciler tarafından başlatılan nöbetin sürdüğünü söyledi.

Bir süre önce kolluk kuvvetlerince nöbet tutukları çadırları sökülen çevreci köylülerin yılın son günü akşamında nöbet tuttukları çadırda yalnız bırakmayan İsmail Hakkı Atal, "Arkadaşlarımızın buradaki nöbeti devam ediyor. Akbelen ormanını korumaya kararlıyız." dedi.

Çevreci köylüler de Akbelen ormanını terk etmeyeceklerini belirterek, "Bizler İkizköy'de ve Akbelen'de dağımız, taşımız, toprağımız, vatanımız için mücadele ediyoruz ve nöbet tutuyoruz. 2023'de olduğu gibi yeni yılda da topraklarımız ve Akbelen için nöbet tutmaya devam edeceğiz. İyiliğimizle, sevgimizle ve dayanışmayla yine yılın son günü akşamı buradayız. Biz bu mücadeleyi bırakmadık ve bırakmayacağız. Ne İkizköy'ü ne de Akbelen'i madene vermeyeceğiz. Bu maden duruncaya kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz." ifadelerini kullandılar.

Kaynak: ALİ GÜRELİ

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.