TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

EDS’den farkındalık açıklama

Emekliler Dayanışma Sendikası (EDS) 15 Haziran Uluslararası Dünya Yaşlılara Şiddet, İhmal ve Suiistimali Farkındalık Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı. EDS adına konuşan Nevin Berktaş, Sendika olarak yaşlılığın güvencesi olan emeklilik hakları için mücadele ettiklerini söyledi. 

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2023 18:19
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2023 18:19
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
EDS’den farkındalık açıklama

ADANA (İLKHABER) - Emekliler Dayanışma Sendikası (EDS) 15 Haziran Uluslararası Dünya Yaşlılara Şiddet, İhmal ve Suiistimali Farkındalık Günü nedeniyle basın açıklaması yaptı.

İsmet İnönü Parkı içerisinde bir araya gelen EDS adına konuşan Nevin Berktaş, Sendika olarak yaşlılığın güvencesi olan emeklilik hakları için mücadele ettiklerini söyledi. Yaşlıların sorunlarının kendilerinin de sorunu olduğuna dikkat çeken Berktaş, “Çünkü insan yaşamı bir bütündür. Çocukluktan yaşlılığa kadar her dönem değerlidir. Çünkü insan yaşamı bir bütündür. Çalışma yaşamından sonrasını yok saymak, emeğin hakkını inkar etmek, çalışanları sermaye birikim aracı olarak görmek, emekliyi, yaşlıyı ekonomiye yük görenlerin, yok sayanların tarafına düşmek demektir. Bizler dünün çalışanı, bugünün emeklileri olarak işçi sınıfının bir parçasıyız” dedi.

Berktaş sözlerini şöyle sürdürdü;

“Dünü unutmadık, yarınımızdan vazgeçmiyoruz. Herkesi yaşlıların yok sayılmasına ve yaş ayrımcılığına, ihmal ve suiistimal edilmesine, şiddete uğramasına karşı çıkmaya ve duyarlı davranmaya davet ediyoruz. Yaşamın her alanında ihmal, suiistimal, şiddet üreten politikaları yürüten siyasilerin ve siyasetlerin takipçisiyiz. Sorunlarımızı dile getirmeye, çözüm aramaya, yetkililere görev hatırlatmaya devam edeceğiz.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.