Hatay’da kadın kooperatiflerine gıdada sıfır atık eğitimi

Hatay’da faaliyet gösteren kadın kooperatiflerine yönelik “Gıdada Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısı” düzenlendi. Toplantıda mevzuat, sürdürülebilir üretim ve çevreye duyarlı uygulamalar ele alındı.

Haber Giriş Tarihi: 16.01.2026 09:39
Haber Güncellenme Tarihi: 16.01.2026 09:42
Kaynak: İHA
Hatay’da kadın kooperatiflerine gıdada sıfır atık eğitimi

Asrın felaketinin ardından bölgesel kalkınmayı güçlendirmek ve şehri yeniden ayağa kaldırmak adına Hatay Valiliği öncülüğünde kurulan kadın kooperatifleri kentteki çalışmalarını başarılı bir şekilde sürdürmeye devam ediyor. Bu kapsamda İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından kadın kooperatiflerinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla "Gıdada Sıfır Atık Bilgilendirme Toplantısı" gerçekleştirildi.

GENİŞ KATILIMLI TOPLANTI

Düzenlenen eğitim programı İl Tarım ve Orman Müdürü Abdurrahman Türkmen’in bizzat katılımıyla yapıldı. Toplantıda Türkmen'in yanı sıra il ve ilçe müdürlüklerinde görevli sorumlu personeller ile kamu kurumlarının yetkilileri de katılım sağlayarak kooperatif üyelerine destek verdi.

Hatay’da kadın kooperatiflerine gıdada sıfır atık eğitimi 2

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM VURGUSU

Toplantı kapsamında uzmanlar tarafından katılımcılara kritik konularda sunumlar yapıldı. Özellikle gıda mevzuatı ve "gıdada sıfır atık uygulamaları" ile güvenilir ve sürdürülebilir üretim süreçleri konularında katılımcılara detaylı bilgilendirme sağlandı.

Hatay’da kadın kooperatiflerine gıdada sıfır atık eğitimi 3

Kadın kooperatiflerinin üretim süreçlerinde mevzuata uygunluk ile çevreye duyarlılık ve sürdürülebilirlik anlayışının güçlendirilmesine büyük önem veriliyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada bu hedefe yönelik gerçekleştirilen bu tür "bilgilendirme ve farkındalık çalışmalarının devam ettiği" ifade edildi.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.