TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

İstanbul trafiği bayramda ferahladı: Yol haritası 'Yeşile' döndü

İstanbul'da Ramazan Bayramı tatiliyle birlikte şehir dışına çıkanların artmasıyla trafik yoğunluğu neredeyse sıfıra indi. İstanbullular, bayramda trafik stresi yaşamadan sevdiklerine kavuşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.04.2024 13:08
Haber Güncellenme Tarihi: 09.04.2024 13:10
Kaynak: Haber Merkezi
İstanbul trafiği bayramda ferahladı: Yol haritası 'Yeşile' döndü

İstanbul'da yaşayan vatandaşların büyük çoğunluğunun Ramazan Bayramı tatili için il dışına çıkması, şehirdeki trafik yoğunluğunu azalttı. Cumartesi gününden itibaren başlayan bayram tatiliyle birlikte, İstanbul trafiği adeta 'bayram' etti.

İstanbul'da yaşayanların en büyük şikayetlerinden biri olan trafik yoğunluğu, bayram tatili öncesinde adeta silindi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, kentteki trafik yoğunluğu saat 10.30 itibarıyla neredeyse yok denecek kadar azaldı. Anadolu Yakası'nda yoğunluk yüzde 2'ye kadar düşerken, Avrupa Yakası'nda ise yüzde 9'a kadar indi.

Normal günlerde hafta içi sabah ve akşam saatlerinde, hafta sonları ise öğle saatlerinde trafik yoğunluğu nedeniyle kırmızı renge bürünen yol haritası, Ramazan Bayramı öncesi neredeyse tamamen "yeşil" rengine döndü.

İstanbul'daki vatandaşlar, bayram tatilini fırsat bilerek şehri terk etmeye başladı ve bu durum şehirdeki trafik akışını olumlu yönde etkiledi. İstanbul trafiğinin ferahlamasıyla birlikte, vatandaşlar bayram tatilini sevdiklerine huzurlu bir şekilde ulaşarak geçirebilecekler.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.