TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Konya alarmda: Kuvvetli yağışlarla birlikte sel ve yıldırım tehlikesi

Konya ve çevresinde Meteoroloji uyarıyor: Kuvvetli yağışlarla birlikte sel ve yıldırım riski artıyor. Vatandaşlar dikkatli olmalı!

Haber Giriş Tarihi: 29.04.2024 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.04.2024 17:41
Kaynak: Haber Merkezi
Konya alarmda: Kuvvetli yağışlarla birlikte sel ve yıldırım tehlikesi

Konya ve çevresindeki iller için Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, kuvvetli yağışlarla birlikte sel, su baskını ve yıldırım riski bulunmaktadır. Konya Valiliği ve Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) tarafından da yapılan uyarılara göre, vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önem arz etmektedir.

Özellikle 30 Nisan 2024 Salı günü yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden, olası risklere karşı önlem alınması gerekmektedir. Bu nedenle, sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların hazırlıklı olmaları önemlidir.

Konya Valiliği ve AKOM'un paylaşımlarında belirtildiği gibi, saat 14.00 itibariyle kuvvetli yağışların başlaması beklenmektedir. Bu nedenle, dışarı çıkacak olan vatandaşların seyahat planlarını gözden geçirmeleri ve gerekli tedbirleri almaları gerekmektedir.

Ayrıca, yağışlarla birlikte sıcaklıkların düşmesi beklenmektedir. Ancak, Mayıs ayının ikinci haftasına doğru sıcaklıkların tekrar artması tahmin edilmektedir.

meteoroloji

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.