TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Korna çalarak araç kullananlar uyarıldı

Adana’da korna çalarak insanları rahatsız eden, korna ile araç kullanmaya çalışan toplu taşıma aracı sürücülerini trafik polisleri ‘Korna çalmak trafiği açmaz’  teması ile bilgilendirdi. Özellikle toplu taşıma aracı sürücülerinin gerçekleştirdiği gereksiz korna çalmayla birilkte kentte zaman zaman istenmeyen olaylar çıkıyor. Sürücüler ve yayalar korna çalma nedeniyle birbirlerine zarar veriyor. Sıklıkla şikayet konusu olan gereksiz korna çalma durumu ile ilgili sürücüler bilgilendirildi. 

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2023 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2023 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Korna çalarak araç  kullananlar uyarıldı

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) – Adana’da korna çalarak insanları rahatsız eden, korna ile araç kullanmaya çalışan toplu taşıma aracı sürücülerini trafik polisleri ‘Korna çalmak trafiği açmaz’  teması ile bilgilendirdi.

Trafikte gürültü kirliliğine neden olan gereksiz korna çalma durumu devam ediyor. Yaşanan bu durum gürültü kirliliğine neden oluyor. Özellikle toplu taşıma aracı sürücülerinin gerçekleştirdiği gereksiz korna çalmayla birilkte kentte zaman zaman istenmeyen olaylar çıkıyor. Sürücüler ve yayalar korna çalma nedeniyle birbirlerine zarar veriyor. Sıklıkla şikayet konusu olan gereksiz korna çalma durumu ile ilgili sürücüler bilgilendirildi.

Adana Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri kentin birçok noktasında toplu taşıma araçları başta olmak üzere gereksiz korna çalan sürücüleri tek tek uyardı. Yapılan bilgilendirme çalışmasında toplu taşıma araçları durduruldu. Sürücüler sözlü olarak bilgilendirildikten sonra, konuyla ilgili hazırlanan broşürler sürücülere verildi.

Toplu taşıma aracı sürücülerine bilgilendirme yapıp broşür dağıtan polisler, korna çalma konusuna hassasiyetle uyulması gerektiğini anlattı. Kimsenin kimseyi rahatsız etmemesi gerektiği konusunda bilgiler veren polisler, bu davranışlarını devam ettiren sürücülere cezaların yazılacağına dikkat çekti.

Çok sayıda toplu taşı araç sürücüsünün uyarıldığı bilgilendirme çalışmalarıyla ilgili Adana İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan bilgilendirilmedi şu ifadelere yer verildi;

“Korna çalmak trafiği açmaz. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğümüz tarafından, toplu taşıma sürücülerine yönelik gereksiz korna çalınmaması yönünde bilgilendirme çalışması yapılmıştır.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.