Mersin'de geri dönüşümlü malzemelerle zeka oyunları şenliği

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Çevre Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen Akıl ve Zekâ Oyunları Şenliği’nde, geri dönüşüm malzemeleriyle hazırlanan oyunlar çocuklarla buluştu.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2026 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2026 10:41
Kaynak: İHA
Mersin'de geri dönüşümlü malzemelerle zeka oyunları şenliği

Mersin Büyükşehir Belediyesinin Çevre Haftası kapsamında düzenlediği Akıl ve Zekâ Oyunları Şenliği’nde, çocuk kampüslerinde eğitim alan öğrenciler ve eğitmenler tarafından geri dönüşüm malzemeleri, 3D yazıcılar ve farklı üretim teknikleri kullanılarak hazırlanan 25 özgün oyun ziyaretçilerle buluştu. Tarsus Gençlik Kampı’nda doğayla iç içe gerçekleştirilen şenlikte çocuklar hem eğlenceli vakit geçirdi hem de strateji, dikkat, hafıza, problem çözme ve analitik düşünme becerilerini geliştiren oyunlarla öğrenme fırsatı yakalarken, aileler de etkinliklere eşlik ederek keyifli anlar yaşadı.

"Çocukları sosyal medyadan uzak tutup bu tarz oyunlara ilgi göstermeye çok ihtiyaçları var"

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu, çevre farkındalığını uzun yıllardır önemsediklerini ifade ederek, bu anlayışla akıl ve zekâ oyunlarını çevre bilinciyle bir araya getirdiklerini söyledi. Şenliğin ikinci kez düzenlendiğini kaydeden Dokucu, "Burada çocuk kampüslerindeki hocalarımız kendi ürettikleri oyunlarla hep birlikte çocuklara bir akıl zekâ oyunları günü organize etti. Çocuklara materyallerin ya da markanın önemli olmadığını, stratejinin önemli olduğunu gösteriyoruz. Aynı zamanda onları dijital dünyadan uzak tutup burada el-göz ve beden koordinasyonu konusunda neler yapabileceklerini gösteriyoruz" dedi.

Oyunların hazırlanmasında 3D yazıcılar, lazer makineleri ve farklı geri dönüşüm malzemelerinden yararlanıldığını aktaran Dokucu, önemli olanın kullanılan materyal değil, çocukların gelişimine katkı sunacak üretim süreçleri olduğunu vurguladı. Dokucu, "Materyallerin çok önemi yok. Çocuğun el koordinasyonu, göz-beden koordinasyonunu geliştirmek için her türlü malzemeyi hocalar kullanabilirler. Bizim için çocukları sosyal medyadan uzak tutup böylesi bir etkinliğin içine çekebilmek zaten kendi kendine bir başarı. Ama bu tip etkinlikler için malzeme satın almaya gerek olmadığını göstermek de ayrı bir başarı" diye konuştu.

Akıl ve zekâ oyunlarını yalnızca şenliklerle sınırlı tutmadıklarını söyleyen Dokucu, bu oyunları çocuklara yıl boyunca ulaştırmayı hedeflediklerinin altını çizdi. Dokucu "Bu şenlikleri tüm ilçelerde tekrar edeceğiz. Çocukların strateji bilgisini geliştirmeye, düşünmeye ve sosyal medyadan uzaklaşıp bu tarz oyunlara ilgi göstermeye çok ihtiyaçları var" diyerek sözlerini tamamladı.

Kaynak: İHA

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.