TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji'den 'çamur yağabilir' uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ve Ege Bölgesi'nde kuvvetli lodosun etkili olacağını belirtirken rüzgarla beraber toz taşınımıyla çamur yağabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2024 14:15
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2024 14:15
Kaynak: Haber Merkezi
Meteoroloji'den 'çamur yağabilir' uyarısı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) bu haftaki hava durumu raporunu yayınladı. MGM tarafından yapılan son tahminlere göre yurdun batı kesimlerinin yer yer çok bulutlu, Marmara, (Afyonkarahisar hariç) Ege, İç Anadolu'nun batısı ve Batı Karadeniz'in iç kesimlerinin sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Muğla ve Edremit Körfezi çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Kuzey ve iç kesimlerde ise sabah ve gece saatlerinde pus ve sis etkili olacak. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların yüksek kar örtüsüne sahip dik yamaçlarında ise çığ tehlikesi bulunuyor.

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının artmaya devam edeceği belirtiliyor.

Toz Taşınımı Uyarısı

Yağışların Çanakkale, Tekirdağ, Edirne, Muğla ve Edremit Körfezi çevreleri ile Aydın'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Kıyı Ege ile Marmara'da güneyli yönlerden kuvvetli (40-70 km/sa) rüzgarla beraber toz taşınımı bekleniyor. Meteoroloji buna karşın uyarıda bulundu.

Çığ Tehlikesi

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Orta Torosların kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunuyor.

Öte yandan MGM, 6 il için sarı kodlu uyarı verdi.

Sarı kod verilen iller şu şekilde:

Balıkesir, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırıklareli, Tekirdağ

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.