TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji’den o illere korkutan uyarı! Bir günde iki katına çıkacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından uyarı niteliğinde haber geldi. Özellikle o illerde sıcaklık çok artacak!

Haber Giriş Tarihi: 26.04.2024 16:00
Haber Güncellenme Tarihi: 26.04.2024 16:00
Kaynak: Haber Merkezi
Meteoroloji’den o illere korkutan uyarı! Bir günde iki katına çıkacak

Yeni haftanın hava durumu tahminleri Meteoroloji tarafından yayınlandı. Yayınlanan raporları incelediğimizde yurt genelinde sıcaklıkların hafta boyunca artacağı belirlenirken mevsim normallerinin 10 ila 15 derece üzerine çıkacağı tahmin edildi. 

Özellikle Marmara, Akdeniz ve Ege bölgelerinde toz taşınımı beklendiği duyurulurken 11 ila 16 saatleri arasında kronik hastalıkları olanlar ve çocukların açık alana çıkmamasıyla ilgili uyarı geldi. Bu illerde yaşayan vatandaşlar, çiftçiler ve diğer insanlar tarafından hava durumu açıklaması yapılmasının ardından hemen herkes güncel hava durumunu araştırmaya başladı. Bazı bölgelerde sıcaklık 6 derece artacakken, bazı bölgelerde sıcaklık 15 derece birden artış gösterecek. 

hava durumu

Sıcaklıklar 15 Derece Artacak! 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından sıcaklıkların 15 derece artacağı duyuruldu. Zaten sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyretmesiyle beraber daha da ısınacak olması vatandaşı düşündürdü. 

Bu kapsamda Marmara, Ege ve Batı Akdeniz bölgesinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 6 derece üstünde olurken, Doğu Akdeniz, Karadeniz, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Doğu Anadolu Bölgelerinde hava sıcaklığı mevsim normallerinin 15 derece üzerine çıkacağı tahmin edildi. 

Yapılan açıklamanın devamında özellikle kronik hastalığı olan kişilerin, yaşlıların ve çocukların 11 ila 16 saatleri arasında açık alana çıkmamaları gerektiği, çıksalar bile önlem almaları gerektiği belirlendi. 

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.