TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meteoroloji'den uyarı: Doğu kesimlerde Kar ve Çığ tehlikesi

Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'da kar ve çığ tehlikesi! Meteoroloji uyarıyor: Tedbirli olun!

Haber Giriş Tarihi: 10.03.2024 11:03
Haber Güncellenme Tarihi: 10.03.2024 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
Meteoroloji'den uyarı: Doğu kesimlerde Kar ve Çığ tehlikesi

Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, ülkemizin doğu kesimlerinde kar yağışı ve sağanak yağmur bekleniyor. Özellikle Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunuyor.

Ülkenin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Ordu'nun iç kesimlerinde aralıklı yağışlar bekleniyor. Yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması öngörülüyor.

Hava sıcaklığının ülkemizin kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyreden hava sıcaklığı, iç ve doğu kesimlerde ise yer yer mevsim normalleri altında seyredecek.

Ancak Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları önemle belirtiliyor.

çığ tehlikesi

Meteorolojinin uyarısı şu şekilde;

''Tarih: 10 Mart 2024 Pazar
Çığ Tehlikesine Dikkat!
Hava Sıcaklığı: Ülkemizin kuzeybatı ve güneydoğu kesimlerinde 1 ila 3 derece artacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı, batı kesimlerde mevsim normalleri civarında, iç ve doğu kesimlerde yer yer mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor.Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunun kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğundan dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.''

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.