TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Seyhan Nehri bataklığa dönmüş durumda

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Nehri’nden su akmadığı için bataklığa döndüğünü ve Nehrin aşırı sinek ürettiğini söyledi. Başkan Karalar, Seyhan Nehri’nin sinek üreten bir yer haline geldiğine dikkat çekerek, “Adana genelinde gerekli ilaçlamaları yapıyoruz. Yağmurun yağmasıyla birlikte yaptığımız ilaçlamalar hedefine ulaşmıyor. 10-15 güne sinek konusundaki şikayetler azalacaktır. Ayrıca Seyhan Nehri’ne suyun verilme için ricada bulunduk” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 18.06.2023 18:09
Haber Güncellenme Tarihi: 18.06.2023 18:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Seyhan Nehri bataklığa  dönmüş durumda

Bayram BULUT

ADANA (İLKHABER) - Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Nehri’nin bataklığa döndüğünü ve Nehrin aşırı sinek ürettiğini söyledi.

Adana’nın incisi konumunda olan Seyhan ve Yüreğir ilçelerini birbirine bağlayan Seyhan Nehri son dönemde bataklığa döndü. Suların kesilmesiyle içerisinde yosun ve otların çıktığı Seyhan Nehri’nde ayrıca araç lastikleri, ev eşyaları gibi ürünlerinden atılmış vaziyette olduğu görüldü. Nehrin içerisinin çamurla kaplı olduğu dikkatlerden kaçmazken, birçok yerde çamur balçıklarının bataklığı aratmayacak şekilde durduğu objektiflere yansıdı.

İŞ MAKİNELERİ ÇALIŞIYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi’ne ait iş makinelerinin çalışmalar yaptığı Nehir içerisinde temizlik çalışmaları sürerken, iş makineleri ayrıca nehir içerisinde azda olsa bulunan suyun akması için bulunan kanalları da genişletti. Sinek üreten ve kötü kokular yayan Seyhan Nehri eski su dolu günlerine tekrar kavuşmayı bekliyor.

TAM BİR LAVRA YUVASI

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Seyhan Nehri’nin aylardır susuz kalması nedeniyle bataklığa döndüğünü söyledi. Bu alanın ayrıca sinek üreten bir yer haline geldiğine dikkat çekerek, “Şimdi sinekle ilgili mücadele her sene biraz daha artıyor. Sinekle mücadele kolay bir şey değil. Burası Adana. Sıtma memleketi. Seyhan Nehri’ni kesmişler biliyorsunuz. Nehir bataklık oldu. Suyun verilmesini rica ettim. Seyhan Nehri’nin kenarında Millet Bahçesi var. Orası da üreyen sineklerin işgali altında. Suyun olduğu her yerde sinek olur. Seyhan Nehri şu an bataklığa dönmüş durumda. Tam bir lavra yuvası olmuş” dedi.

SİNEKLER NEDEN ARTIYOR?

Buğday hasadı ve ilaçlamanın ardından yağan yağmurlar nedeniyle sineklerin artış gösterdiğine dikkat çeken Karalar, “Birde buğday hasadı yapılıyor biliyorsunuz. Buğday hasadı yapılınca sinek artıyor. Üçüncüsü ilaçlıyorsunuz, iki gün sonra yağmur yağıyor ilacın etkisi bitiyor. Bir daha ilaç diyorsunuz, bir daha yağmur yağıyor yine sonuç aynı” ifadelerini kullandı.

ŞİKAYETLER AZALACAK

10-15 güne kadar sineklerin azalacağını öne süren Başkan Karalar, “10-15 güne sinek konusundaki şikayetler azalacaktır diye düşünüyorum. Sıfır olması mümkün değil. Hiçbir zaman sıfır sinekli bir Adana olmamıştır. Ama ciddi anlamda 10-15 güne sinek şikayetinde azalacağını düşünüyorum. Seyhan Nehri’nin durumunu görüyorsunuz. Bir lastiğin içerisinde on binlerce sinek üretildiğini biz anlatamadık.  Vatandaşlarımız hep bunları anlatıyoruz. Günlerce gece gündüz çalışıyorlar. O binlerce lavra üreten yerler var” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.