Seyhan Nehri’nde kirlilik gözle görülür hale geldi

Adana’nın simgelerinden Taş Köprü’nün altından geçen Seyhan Nehri’nin rengi değişti. Suyun durağan hale gelmesiyle oluşan yeşil tabaka ve kötü koku, hem vatandaşların hem de esnafın tepkisine neden oldu.

Haber Giriş Tarihi: 28.07.2025 09:19
Haber Güncellenme Tarihi: 28.07.2025 09:19
Muhabir: Meryem Ünal
Seyhan Nehri’nde kirlilik gözle görülür hale geldi

Adana’nın simgelerinden biri olan tarihi Taş Köprü’nün altından akan Seyhan Nehri, kirlilik nedeniyle yeşile büründü. Suyun durağan hale gelmesiyle birlikte nehirde oluşan yosunlaşma ve çöpler, hem görüntü kirliliğine hem de çevreye yayılan ağır bir kokuya sebep oldu.

Çevredeki esnaf ve vatandaşlar, özellikle yaz sıcaklarında artan kötü koku ve nehir yüzeyinde biriken atıklar nedeniyle büyük rahatsızlık duyduklarını belirtti. Nehirle birleşen küçük derelerin de kirlilikten nasibini aldığı, bu bölgelerde kokunun daha da yoğunlaştığı ifade edildi.

Adana’ya gezmek için gelen bir vatandaş, “Adana’ya gezmeye gelmeden önce bana burayı önermişlerdi ama yeşil rengi görünce çok şaşırdım. Özellikle yazın ziyaretçisi fazla olan bir şehirde nasıl kötü görüntü ve kokuya yer verirler? Bu görüntü Adana’ya yakışmıyor” dedi.

Vatandaşlar ise yetkililere çağrıda bulunarak Seyhan Nehri’ndeki su yönetiminin gözden geçirilmesini ve temizlik çalışmalarının bir an önce başlatılmasını istedi.

Kaynak: Meryem Ünal

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar (0)
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.