TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Türkiye soğuk hava dalgası ile karşı karşıya: Hazırlıklı olun!

Ülke genelinde beklenmeyen soğuk hava dalgası ve yağışlar, hava durumu uzmanlarını uyarıyor: Hazırlıklı olun!

Haber Giriş Tarihi: 05.05.2024 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 05.05.2024 15:49
Kaynak: NİLGÜN TAZE
Türkiye soğuk hava dalgası ile karşı karşıya: Hazırlıklı olun!

Mayıs ayının gelmesiyle birlikte, Türkiye genelinde hava durumu tahminlerinde dikkat çeken bir değişiklik gözleniyor. Ülke genelinde beklenmedik bir soğuk hava dalgası ve yağışlı havaların hakim olması öngörülüyor.

Gelen bilgilere göre, Balkanlar'dan gelen soğuk ve nemli hava akımlarının Türkiye'yi etkisi altına alması bekleniyor. Bu durum, özellikle batı, kuzey ve iç bölgelerde hissedilirken, sıcaklık değerlerinin mevsim ortalamalarının altında seyredeceği belirtiliyor.

Hafta sonu için yapılan hava durumu öngörülerine göre, 4 ve 5 Mayıs tarihlerinde ülke genelinde sıcaklıkların düşmesi ve yağışların artması bekleniyor. Soğuk hava dalgası ve yağışlar, özellikle batı-kuzey kesimleri ile iç bölgelerde etkili olacak.

Meteoroloji otoritelerinin uyarılarına göre, bu beklenen hava durumu değişikliği nedeniyle vatandaşların dikkatli olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor. Özellikle, olası olumsuz hava koşullarına karşı hazırlıklı olunması gerekiyor.

18 ilde sarı kodlu alarm!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara'nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt ve Batman ile Diyarbakır'ın doğu, Erzurum'un batı çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor.

meteorolojik uyarı

Pazar günü için 18 ile sarı kodlu uyarıda bulundu:

Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Tuncel, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak

Önümüzdeki hafta yağış azalıyor. Sıcaklık hafta ortası artarak ortalama değerlere geliyor. Hafta sonu Batı'ya yağış geliyor. Yağışla birlikte Marmara ve Kuzey bölgelerde sıcaklık azalıyor. Hava sıcaklığında hissedilir artış Mayıs'ın 15'inden sonra görünüyor ve yaz değerlerini aşabilir.

Kaynak: NİLGÜN TAZE

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.