TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Yeşil vatan için 2023 yılında 500 milyon fidan dikildi

Türkiye'de Yeşil Vatan'a Nefes Olsun sloganıyla 2023 yılında 260 milyon adet fidan üretimi yapıldı, 500 milyon fidan ise toprakla buluştu. 22 yılda ise toplam 7 Milyar ağaç ekildi.

Haber Giriş Tarihi: 04.01.2024 18:12
Haber Güncellenme Tarihi: 04.01.2024 18:12
Kaynak: Haber Merkezi
Yeşil vatan için 2023 yılında 500 milyon fidan dikildi

İlkhaber'den Bayram Bulut'un haberine göre; Orman yangınları ve zararlı böcekler nedeniyle ormanlık alanlarda ki ağaçları büyük bölümü yok oldu. Bir bölümü ise zarar gördü. Yaşanan bu durum karşında yeni yeni fideler ormanlık alanlara ekildi. Ekilen fideler büyümeye devam ederken gerekli yerlere fidanlar ekilip ormanlık alanlar kurulmaya devam etti.

ÜRETİMLER 137 FİDANLIKTA GERÇEKLEŞTİ
Orman Genel Müdürlüğüne bağlı fidanlıklarda Türkiye genelinde ormanların oluşturulması için fidanlar üretilmeye de devam ediyor. Ülke genelindeki 32 orman fidanlık müdürlüğüne bağlı 137 fidanlıkta, 2023 yılında toplam 260 milyon adet fidan üretildi. Üretilen fidanlar yurdun dört bir yanında toprakla buluştu.

22 YILDA 7 MİLYAR AĞAÇ DİKİLDİ
Orman Genel Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen fidan ekimi sayısı ise tam 500 milyon oldu. Geleceğe Nefes Olsun ve Yeşil Vatan sloganları ise dikilen fidanlar gelecek nesile miras bırakıldı. 22 yılda ise toplam 7 milyar fidanın toprakla buluşturulduğu öğrenildi. 

DİKİM VE ÜRETİM ÇALIŞMALARI SÜRECEK
2024 yılında da orman bölge müdürlüğünde fidan üretim ve dikim çalışmalarının gerçekleşeceği öğrenildi.

ZARARLI ORMAN BÖCEKLERİ
Öte yandan, ormanlarda bulunan zararlı böceklerden Akdeniz orman bahçıvanı (Tomicus destruens) ile mücadele çalışmaları sürüyor. Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı Osmaniye, Düziçi, Kadirli, Karaisalı ve Pos Orman İşletme Müdürlüğü’nde, Akdeniz orman bahçıvanı (Tomicus destruens) ile mekanik mücadele kapsamında zarar gören kızılçam sahalarına kurulan tuzak odunlarının kabuklarını soyma çalışmaları devam ediyor. 

İMHA EDİLİYORLAR
Bu çalışma sayesinde sürgünlerden gövdelere üremek amacıyla giren kabuk böceğinin larvaları yeni generasyonunu oluşturmaması için imha çalışmaları yapılıyor. Ormanların sağlığının korunması için süren çalışmalarında hız kesmeden devam edeceği öğrenildi.

Kaynak: Haber Merkezi

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.