TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ceyhan Nehri’ne kimyasal atıklar dökülüyor iddiası

Adana'da bazı fabrikalardan Ceyhan Nehri'ne dökülen kimyasal atık içerdiği iddia edilen pis su, vatandaşların cep telefonlarına yansıdı. Yaşanan bu olumsuz durum nedeniyle nehirdeki binlerce balık öldü.

Haber Giriş Tarihi: 06.12.2022 19:06
Haber Güncellenme Tarihi: 06.12.2022 19:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ceyhan Nehri’ne kimyasal atıklar dökülüyor iddiası

Ahmet Akdeniz

ADANA (İLKHABER)-Adana'da bazı fabrikalardan Ceyhan Nehri'ne dökülen kimyasal atık içerdiği iddia edilen pis su, vatandaşların cep telefonlarına yansıdı. Yaşanan bu olumsuz durum nedeniyle nehirdeki  binlerce balık öldü.

 

Bazı fabrikalarda yeterince arıtılmadan çıkan kimyasal atık içeren pis suların, Ceyhan Nehri’ne döküldüğü öne sürüldü. Konuyla ilgili bir vatandaş cep telefonu ile bu alanı görüntüledi.

 

 Görüntüyü paylaşan Sedat Gündoğdu, “Bu görüntüler bugünden. Ceyhan Nehri'ne dökülen atık suyu. İlgili bölgede boya, tarım zehiri, plastik, kimya, tekstil ve daha bir sürü endüstri var. Bu su tarımsal sulama da kullanılıyor. Bölgede balık ölümleri de var. Çok kötü” ifadelerini kullandı.

 

Özler Mahallesi Muhtarı Sinan Barçin, kimyasal atığın Yumurtalık'a kadar ulaştığını, tehlikenin düşünüldüğünden daha büyük olduğunu söyledi. Barçin, birçok hayvanın da nehir suyundan içip, zehirlendiğini kaydederek "Arılarımız, balıklarımız ölüyor. Günde 50 kişi gelip şikayetçi oluyor. Doğamız, suyumuz günden güne kirleniyor” şeklinde konuştu.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.