TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ceyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi açılışa hazırlanıyor

  ​​​​​​​ Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Çukurova’nın İnce Memed’i Yaşar Kemal adının Ceyhan’da gençlik ve kadın yaşam merkezinde yaşayacağını vurguladı  

Haber Giriş Tarihi: 04.06.2023 17:09
Haber Güncellenme Tarihi: 04.06.2023 17:09
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Ceyhan Yaşar Kemal Kültür Merkezi açılışa hazırlanıyor

 ADANA(İLKHABER)-Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, kısa bir süre önce temelini attığı Yaşar Kemal Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi’nde açılış öncesi son çalışmaları inceledi. Çukurova’nın ‘İnce Memed’i, Türk ve dünya edebiyatına adını altın harflerle yazdırmış Yaşar Kemal’in adının verildiği kültür merkezi kısa bir süre sonra açılacak.

Merkezde yapılan hummalı çalışmalarda sona yaklaşıldığını kaydeden Başkan Hülya Erdem, “Mutluyuz, heyecanlıyız” dedi.

Ceyhan’ın dört bir yanında durmadan yorulmadan çalışmalara devam ettiklerini dile getiren Başkan Hülya Erdem, “Ceyhan’da barışın, sevginin, kardeşliğin, birliğin ve beraberliğin yolundan asla vazgeçmeyeceğiz” diye konuştu.

“Yolumuz adaletin, iyiliğin ve güzelliğin yoludur. Barış içinde, sevgi içinde, huzur içinde bir geleceğin yoludur” şeklinde duygularını dile getiren Başkan Hülya Erdem, Çukurova, Ceyhan topraklarında emeğin, bereketin, alın terinin olduğuna dikkat çekti. Yaşamı boyunca emeği, emekçiyi önceleyen, Çukurova’nın bağrından kopup dünyaya nam salmış, edebiyatın usta ismi Yaşar Kemal adının verildiği Gençlik ve Kadın Yaşam Merkezi’nin ilçeyle özdeşleşeceğini vurgulayan Başkan Hülya Erdem, “Yaşamı emek emek büyüten Ceyhanlılarımıza yakışacak bir kültür merkezimiz olacak. Kısa bir süre sonra açılışı yapacak olmanın heyecanı ve gururu içerisindeyiz” dedi.
KÜLTÜR MERKEZİNDE NELER OLACAK?
Bereketli Çukurova topraklarının dünya edebiyatına kazandırdığı Yaşar Kemal’in adını taşıyan merkezin genç nesillerin bakış açısında olumlu değişimler yaşanmasına olanak sağlayacağını belirten Başkan Erdem, merkezde gençler için kütüphane, üreten Ceyhanlı kadınlar için satış noktaları, Ceyhanlı aileler için dinlenme yeri, belediye bünyesinde çalıştırılacak ve istihdam sağlayacak ayrı bir işletme olacağını ifade etti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.