TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ÇGC’den Atatürk Anıtı’na çelenk

30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Büyük Zafer’in 100.Yıldönümü nedeniyle, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Haber Giriş Tarihi: 30.08.2022 18:53
Haber Güncellenme Tarihi: 30.08.2022 18:53
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
ÇGC’den Atatürk Anıtı’na çelenk

ADANA(İLKHABER)-30 Ağustos Başkomutanlık Meydan Muharebesi ve Büyük Zafer’in 100.Yıldönümü nedeniyle, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti (ÇGC) tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı ve Türkiye Gazeteciler Federasyonu Başkanvekili Cafer Esendemir; 26 Ağustos'ta başlayan ve 30 Ağustos 1922'de tarihe altın harflerle yazılan Başkomutanlık Meydan Muhaberesi ile dünyada yeni bir dönem başladığını ifade etti.

Başkan Esendemir; “ Türk Milleti, o gün hürriyet ve bağımsızlık içinde yaşama onuruna kavuşmuş, 30 Ağustos özgürlüğün ve bir milletin küllerinden doğuşunun simgesi olmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının büyük fedakarlık ve kahramanlıklarıyla kazanılan 30 Ağustos Zaferi, değerli bir askeri dehanın başarılı olmasının yanında yüce Türk Milletinin sarsılmaz azim ve kararlılığının, halkın vatan sevgisinin ve toprağına bağlılığının unutulmaz sembolü haline gelmiştir. Aradan geçen 100 yıla rağmen 30 Ağustos Zaferi ilk günkü değerini korumaktadır.

Bugün bir 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı daha kutlarken, başta İstiklal Savaşımızın Başkomutanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu vatanın birliği ve bütünlüğü için canını seve seve vermiş tüm şehitleri rahmet ve minnetle, gazilerimizi de saygıyla anıyoruz” dedi.

Atatürk Anıtı’nda gerçekleşen çelenk koyma etkinliğine; ÇGC Başkanı Cafer Esendemir, Başkan Vekili Mustafa Özke, Başkan Yardımcısı Yasemin Atasoy, Genel Sekreter Sefa Saygıdeğer, Genel Sekreter Yardımcısı Süreyya Uri, Mali Sekreter Murat Yonat, Mali Sekreter Yardımcısı Hüseyin Arat, Yönetim Kurulu Üyesi Jale Karaşahinoğlu, TSYD Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer ile gazeteciler katıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.