TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

CHP’ye kadın katılımı

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka Mardin’de kadın partilileriyle bir araya geldi ve yeni kadın üyelere rozetlerini taktı. Mardin’de yüzlerce kadın tarafından def müziği ve zılgıtlarla karşılanan Nazlıaka “İktidara yürüyoruz. Kadın hakları, çocuk haklarının ne olduğunu görecekler. Mardin’den Edirne’ye kadar kadınlarımız aktif siyasette olacak” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2022 18:22
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2022 18:22
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
CHP’ye kadın katılımı

ADNAN AVUKA

MARDİN (İLKHABER)- CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka Mardin’de kadın partilileriyle bir araya geldi ve yeni kadın üyelere rozetlerini taktı. Mardin’de yüzlerce kadın tarafından def müziği ve zılgıtlarla karşılanan Nazlıaka “İktidara yürüyoruz. Kadın hakları, çocuk haklarının ne olduğunu görecekler. Mardin’den Edirne’ye kadar kadınlarımız aktif siyasette olacak” dedi. 

 

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka’yı Mardin’de CHP Mardin il Başkanı Mehmet  Kılınçaslan, CHP Mardin İl Kadın Kolları Başkanı Aygül Kılıç, CHP ilçe Başkanları ile çok sayıda kadın tarafından karşılandı. Alihassoy düğün salonunda zılgıtlar ve defler çalınarak karşılanan CHP kadın Kolları Genel Başkanı Nazlıaka, önce  Mardin Kadın Kolları Başkanı Aygül Kılıç ile kısa bir konuşma yaptı. 

 

 Daha sonra kadınlarla bir araya gelen Nazlıaka, Mardin’de ve kadınlarla bir arada bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.

Yeni üyelere rozetlerini takan Nazlıaka, partililere seçimler için dayanışma çağrısı yaptı. Cumhuriyet’in ve Cumhuriyet Halk Partisi’nin 100 yaşında Türkiye’yi demokrasi ile taçlandıracaklarını belirten Nazlıaka, kadınların bu ülkede eşit, özgür ve adil bir şekilde yaşayabilmesi için mücadele ettiklerini söyledi.

 

İktidara geldiklerinde kadınları güçlendirecek projeleri hayata geçireceklerini aktaran Nazlıaka, ilk olarak Aile Destekleri Sigortası Projesini hayata geçireceklerini söyledi.

  Nazlıaka, şöyle konuştu:

 

“Aile Destekleri Sigortası, asgari ücret ve altındaki geliri olan her haneye bir maddi destek sağlayacak. Ama en önemlisi o maddi desteği kadının adına açılan hesaba para yatırarak yapacak. Böylece ailede kadın güçlenecek. Aile Destekleri Sigortası sayesinde okula giden çocuklarımız en az bir öğünü ücretsiz olarak devlet tarafından karşılanacak şekilde temin edilecek. Hali hazırda CHP’li belediyeler, bunu yerelde yapıyorlar. Yerelde iktidara geldik ama artık ilk seçimlerde verin oyunuzu bize genelde iktidara gelelim de şu yoksulluk çemberini kırıp atalım hep birlikte.”

 

Projenin, kadınları, gençleri, tarım işçilerini, emekçileri, toplumun bütün kesimlerini düşündüğünü belirten Nazlıaka, projelerinin sadece bunlarla da sınırlı olmadığını vurguladı.

 

CHP İl Başkanı Mehmet Kılınçaslan'ın da yer aldığı toplantıda, yeni üyelere rozetleri takıldı.

İZMİR CHP KADIN KOLLARI MARDİN’E ÇIKARTMA YAPTI

Birçok kadının CHP rozet takmasını izlemeye gelen İzmir CHP Kadın kolları Mardin’e çıkartma yaptı. Mardinli kadınlara destek için İzmir’den Mardin’e gelen İzmirli kadınlar, “ Mardin’den Edirne’ye kadar kadınlarımız siyasette aktif olacaklar” dediler.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.