TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çiğdem Akça: Siyasete kadın eli değmeli

İYİ Parti Adana Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Adana İl Başkan Adayı Çiğdem Akça, komisyon başkan ve üyelerinden oluşan bir heyetle gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 30.11.2022 19:20
Haber Güncellenme Tarihi: 30.11.2022 19:20
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çiğdem Akça: Siyasete kadın eli değmeli

Süreyya URİ

ADANA(İLKHABER)- İYİ Parti Adana Kadın Politikalarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı ve İYİ Parti Adana İl Başkan Adayı Çiğdem Akça, komisyon başkan ve üyelerinden oluşan bir heyetle gazetemize nezaket ziyaretinde bulundu.

Adana siyaset dünyasında kararlı ve uzun soluklu bir çalışmaya imza atan Akça, İYİ Parti İl Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Adana’da siyaset yapacakların Adana’yı tanıyan, Adana’yı iyi bilen ve Adana’da yaşayan kişilerden oluşması gerektiğinin altını çizen Akça, Adana’dan uzak kalmış, Adana’da yaşamayan kişilerin doğal olarak Adana’nın da sorunlarını bilemeyeceğini, doğru çözümler üretemeyeceğini belirtti.

Adana’nın büyük sorunları bulunduğunu, bunların çözülmesi için Adana’yı iyi tanıyan, sorunlarını bilen, çözüm odaklı çalışacak siyasetçilere ihtiyaç olduğıunu dile getiren Akça, “İYİ Parti olarak iktidara talibiz. Ülkemizin de sorunlarını çok iyi biliyoruz. Bu sorunların çözülmesi için  bilgimiz, deneyimimiz,  enerjimiz ve projelerimiz var. Bunun için siyasette varız” dedi. 

RÜZGAR GÜLÜ PROJESİ

İyi Parti’nin Rüzgar Gülü Projesiyle sağlıktan eğitime, istihdamdan yerel ekonomiye, yoksulluktan gelir eşitsizliğine kadar Türkiyenin can alıcı sorunlarına parmak basan çok yönlü bir kalkınma projesi tasarladığını dile getiren Akça, İyi Parti iktidarında hiç bir çocuğun, sağlığı, açlığı, yoksulluğu, adaletsizliği düşünmek zorunda kalmayacağını, öğrencilerin sadece eğitimleri için kafa yoracağını, nasıl okuyacağım? Kaygısı yaşamayacağını, çünkü İyi Parti iktidarında üniversite öğrencilerini devletin okutacağını, aynı evde yaşasa dahi eğer işsiz ise hem anneye hem de genç çocuğuna ayrı ayrı olmak üzere  her ay 1700 tl maddi destek sağlanacağını,  KYK borçlarının tamamen silineceğini,  çiftçinin ürününü ekerken, hasat sonunda ne kazanacağını bileceğini söyledi.

Rüzgar Gülü proöesiyle çocukların okulda sağlıklı besleneceğini ve sağlıklı çocukların başarılarının da artacağını dile getiren Akça, yoksulluğun ve gelir eşitsizliğinin azaltılacağını ifade etti.

KADINLARLA  BAŞARACAĞIZ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in siyasete kadın eli değmesi gerektiğine yürekten inandığını ve bu konuda önemli adımlar attığını dile getiren Akça,  parti tüzüğüne bu nedenle yüzde 25 kadın kotası getirdiğine dikkat çekti.

Kadının elinin değdiği her yerde başarı elde edildiğini belirten Akça, “İşte bu yüzden il başkanlığına adayım. Listelerimde daha çok kadının yer almasını istiyorum. Adanalıyım, Adana’da yaşıyorum. Adana’nın sorunlarını iyi biliyorum. Adana’da yaşayan bir Adanalı olarak Adanalıların daha güzel bir kentte yaşaması için çok sayıda kadın arkadaşlarımızla birlikte elimizi taşın altına koymaya hazırız. Daha güzel bir Türkiye, daha güzel bir Adana hayalimizi gerçekleştirmeye hazırız.

Ziyarette Çiğdem Akça’ya eşlik eden Anne Çocuk Komisyonu Başkanı Zuhal Dinçer, Anne ÇOcuk Komisyonu Üyesi Melahat Ateş, Kadın Girişimciler Desteklenmesi Küomisyon Başkanı Leyla Sizgen, Kadın Politikalarından Sorumlu Üye Nurgül Şanlı, Toplumsal Şiddetle Mücadele Komisyon Başkanı Rengin Yücel, Kadın İstihdamının Desteklenmesi Komisyon Başkanı Gönül Tolan, Basın Propaganda Komisyonu Üyesi Gülsüm Budak, Kadın Politikaları Üyeleri Müjgan Şendal ve Necla Dağ da kadınların siyasetin içinde aktif noktalarda görev alması gerektiğine innadıklarını belirterek, Çiğdem Akça’ya destek olduklarını açıkladı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.