TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çocuklara oyuncak büyüklere kebap

Restoran ve işletmeciler depremzedeler için mangal başına geçti.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çocuklara oyuncak büyüklere kebap

ADANA(İLKHABER)- – Önce kendi yaralarını sardılar; sonra deprem bölgesindeki on binlerce depremzede için kolları sıvadılar. Adana’daki restoran ve işletmeciler, TÜRES Adana Şubesi öncülüğünde Kahramanmaraş ve Hatay’da 10 bin kişiye ‘Adana Kebabı’ ve döner yapıp ikram etti; bir an olsun depremin izlerini silmeye çalıştı. Depremzede çocuklara da oyuncaklar dağıtıldı.

 

YARALARINI SARDILAR

Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şubesi yüreklere dokunan bir sosyal sorumluluk projesini hayata geçirdi. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli ardı ardına yaşanan depremi Adana’da yaşayan restoran ve turizm işletmecileri, önce kendi yaralarını sardı; sonra da depremde en fazla yıkım ve acının yaşandığı Kahramanmaraş ile Hatay için kolları sıvadı.

 

SICAK YEMEK DAĞITTILAR

TÜRES Adana Şube Başkanı Biral Serttaş öncülüğünde Mehmet Taş, Salih Oral, Fikret Taşgıan, Teslime Sakarya, Yaşar Emre, Harun Deveci, İsmail Çalıkıran ve Yunus Koç’tan oluşan bir ekip, Hatay’ın Samandağ, İskenderun ve Kırıkhan; Kahramanmaraş’ın da Nurdağı ilçelerinde depremzedelere ulaştı. Bölgede sıcak yemek ve temel ihtiyaç malzemeleri dağıtan Serttaş ve ekibi, oldukça anlamlı bir çalışma da gerçekleştirdi. İşletmeciler, çadır kentleri gezip, burada çocuklara oyuncaklar dağıtıp, onlara çeşitli şekerlemeler ikram etti.

 

BİN KİLO ET; BİN KİLO TAVUK

Her bir işletmeci, kendi malzemesini gönüllülük esasıyla yine kendisi temin etti; 4 ilçede 10 bin kişiye özel olarak kurulan tezgahlarda ‘Adana Kebabı’ ve yine Adana’ya has döner ikram edildi. Bu kapsamda bin kilogram et, yine bin kilogram tavuk eti kullanıldı. On binlerce ayran ve şalgam suyu da vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı. Tezgahların önünde metrelerce kuyruk oluşurken, Hatay ve Kahramanmaraşlılar, bir an olsun depremi unutup, birbirinden lezzetli dürümlerle mutlu anılarını hatırladı. Depremzede çocukları

 

EKMEĞİMİZİ PAYLAŞTIK

Deprem bölgesinde yaptıkları çalışmaları değerlendiren TÜRES Adana Şube Başkanı Biral Serttaş, “Türkiye olarak, asrın felaketiyle birlikte zor bir süreçten geçiyoruz. Bizler, acıların paylaşarak azalacağına inanıyoruz. Bu kapsamda da TÜRES olarak önce Adana’da yaralarımızı sardık; sonra da diğer kentlerin yaralarını sarabilmek için işletmeler olarak güçlerimizi birleştirdik. Adana’nın marka değeri olan kebabı, depremzedelere ulaştırdık; bir bakıma onlarla ekmeğimizi paylaştık” dedi.

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.