TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova GİAD Başkanı Sakarya, ‘Gündem artık ekonomi olmalı’

Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, 28 Mayıs’ta yapılan 2’nci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tebrik ve değerlendirmelerde bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 29.05.2023 14:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.05.2023 14:06
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova GİAD Başkanı Sakarya, ‘Gündem artık ekonomi olmalı’

EMRE EKİCİ

ADANA (İLKHABER) – Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD) Başkanı Ömer Faruk Sakarya, 28 Mayıs’ta yapılan 2’nci tur Cumhurbaşkanlığı seçimi ile ilgili tebrik ve değerlendirmelerde bulundu. 2’nci tur ile birlikte seçim sürecinin tamamlandığını, ülke gündeminin ise ekonomi öncelikli şekillenmesi gerektiğini ifade etti.

Seçim sonucunu değerlendiren Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, “yeniden Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik etmek istiyorum. Cumhuriyetimizin 100’üncü yılında Türkiye’nin yeni yüzyılı için ülkenin temel sorunlarına odaklanmak gerektiğine ifade etmek istiyorum. Seçim sonuçları ülkemize, milletimize hayırlı olsun.” dedi.

Başkan Sakarya, İkinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikte tamamlanan seçim sonuçlarının ülkeye, millete hayırlı olmasını temenni etti. Bundan sonraki süreçte ise artık ülkenin temel sorunlarına odaklanması ve eğilmesi gerektiğini söyledi. Bu sorunların çözümüne yönelik programlar, projeler süreci olduğunu ve ekonominin birinci öncelik olarak ele alınması gerektiğini vurguladı.

Başkan Sakarya, “Seçim gündemi artık sona ermiştir. Şimdi gündemimiz ekonomi olmalıdır, ekonomiye odaklanılmalıdır” dedi. Halkın hassasiyetlerine de dikkat çeken Sakarya, şunları söyledi:

“Seçim süreci Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının sığınmacılar, mültecilerle ilgili hassasiyetlerini de bir kez daha gözler önüne sermiştir. Sığınmacılarla ilgili hassasiyet aşikardır. Bu konu üzerine ivedilikle gidilmesi gerekmektedir. Ülkemizin bulunduğu coğrafyada, Rusya-Ukrayna savaşında olduğu gibi uluslararası arenadaki arabuluculuk konumu da aynı şekilde devam etmelidir. Komşularımızla ilişkilerimizin geliştirilmesine yönelik girişimler artırılarak sürdürülmelidir. Ülkemizin istikrarlı şekilde, ekonomik kalkınması için daha fazla yatırıma, ihracata, katma değer üretmeye ihtiyacı bulunmaktadır. Milli ve yerli imalatlarımız, İHA, SİHA gibi teknolojik yatırımların geliştirilmesi, artırılması, yaygın hale getirilmesi, bu yatırımların çok daha fazla desteklenerek ülkemiz için çok önemli bir hamle haline getirilmesi önemlidir. Daha çok yatırım, istihdam ve üretimin de önünü açmaya yönelik finansmana erişim kolaylığı, enflasyonla kur makası ve enflasyonla faiz dengelerinin sağlanması da iş dünyasının beklentileri arasındadır.” 

LİMAN VE BAKAN TALEBİ

Yumurtalık’taki liman projesi ile Adanalı bakan isteğini yenileyen Sakarya, “İktidarıyla muhalefetiyle yeni dönemde oluşan siyasi yapı, artık elbirliğiyle hareket etmeli, Yumurtalık’ta planlanan liman yatırımının bir an önce hayata geçirilmesi için çalışmalıdır.  Bu yatırım Adana için elzemdir, ülkemizin de çok büyük menfaatinedir. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın oluşturacağı kabinede Adanalı bakan görmek istediğimizi de dile getiriyor, seçimin bir kez daha ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.