TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Çukurova’da yüzme kurslarına rekor başvuru

Adana'da Çukurova Belediyesi’nin geleneksel olarak her yaz çocuklara yönelik olarak açtığı yüzme kurslarında 30 bin çocuğun Çukurova’da yüzme öğrenmesi hedefleniyordu şimdiden yüzme kursuna rekor başvurular geldi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2023 10:58
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2023 12:01
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Çukurova’da yüzme kurslarına rekor başvuru

EMRE EKİCİ

ADANA (İLKHABER)- Adana'da Çukurova Belediyesi’nin geleneksel olarak her yaz çocuklara yönelik olarak açtığı yüzme kurslarında 30 bin çocuğun Çukurova’da yüzme öğrenmesi hedefleniyordu şimdiden yüzme kursuna rekor başvurular geldi.

Yaz aylarında sıcaklardan bunalan ve yüzme bilmeyen çocukların imdadına koşan Çukurova Belediyesi, su oyun parklarının yanı sıra, havuzlarıyla da Adana sıcaklarını serinletmeye çalışacak. Hijyen ve sağlık şartlarının dikkatle takip edildiği açık havuzlarda 15 Haziran’da ilk kulaçlar atılmaya başlanacak. Spor kulüplerinin de faydalanacağı havuzlarda, 7-15 yaş arası çocuklar yaklaşık 3 ay boyunca belediyenin bu ücretsiz yaz eğlencesi ve yüzme derslerinden yararlanabilecek.

Çukurova Belediyesi tam olimpik açık havuzu bu yıl da çocukları mutlu ederken serinletecek. Hayal Park Açık Havuzu için bu yıl sezon başlamadan kayıtlar rekor seviyesine ulaştı. Bu yıl yaklaşık 30 bin çocuğu havuzlarında misafir edip, yüzme öğretilmesi planlanıyor. Cankurtaran Eğitimi Sertifikası olan uzman eğitmenler tarafından verilecek kurslardan, 7-15 yaş arası çocuklar yararlanabilecek. Hafta içi her gün 6 seansla düzenlenecek eğitimler 3 ay boyunca devam edecek ve kayıtlar sürekli sezon boyunca alınması sürdürülecek. Katılımın her geçen gün artarak devam ettiği ve şimdiden yaklaşık 18 bin çocuğun kurslardan faydalanmak için başvurduğu açık havuzlarda, yüzme temel eğitimi verilecek. Amatör spor kulüplerinin ve Büyükşehir Belediyesi’nin su voleybol takımının da faydalanacağı olimpik açık havuzda, Çukurova Belediyesi ile İl Sağlık Müdürlüğü sürekli su tahlillerinin yapılacağı belirtildi. Sağlıklı bir şekilde çocukların gönül rahatlığıyla yüzme eğitimlerini alması için dikkatli bir şekilde kursların gerçekleşeceği açıklanırken, ilk kulaçlar 15 Haziran’da atılmaya başlanacak. Özellikle yaz aylarında sıcaklardan bunalan ve yüzme bilmeyen çocukların imdadına koşan Çukurova Belediyesi, farklı semtlerdeki su oyun parklarıyla sarı sıcakları serinletirken eğlenceli saatler yaşamalarına imkan sağlarken, havuzlarıyla da yüzme bilmeyen çocukların hayallerine dokunmaya çalışacak.

“Yüzme bilmeyen kalmasın”

Çukurova Belediyesi Başkanı Soner Çetin, sıcak yaz aylarında pek çok hizmetle çocuklara serinleten eğlenceli ve bir o kadarda öğretici hizmetler sunacaklarını belirtti.

Başkan Çetin, bu hizmetlerden sadece Çukurovalıların değil, diğer ilçelerden de vatandaşların çocuklarına hizmet verdiklerini, tüm Adanalıların su oyun parklarından ve havuzlardan ücretsiz bir şekilde yararlanabileceğini söyledi.

Bu yıl 30 bin çocuğa yüzme eğitimi vereceklerinin altını çizen başkan Çetin, “Çukurova’da yüzme bilmeyen çocuğumuz kalmasın istiyoruz, bunun için üç ayrı havuzumuzda eğitimler veriyoruz. Tam olimpik açık havuzda kayıtlar sürüyor. Dileyen Çukurovalılar belediyemizi ya da Park Bahçeler Müdürlüğü’müzü arayarak bilgi alabilirler. Hayal Park’ta bulunan açık havuza da giderek şahsen başvurabilirler” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.